Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε πάνω από 1.500 προϊόντα από τις αρχές Μαρτίου

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο εντός του Μαρτίου οι αποφάσεις για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού

Η προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η υποστήριξη των αγροτικών προϊόντων και η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας αποτελούν προτεραιότητα, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

«Εξελίσσεται μία διαρκής παρέμβαση για πιο προσιτές τιμές στο ράφι, καθώς ο πληθωρισμός αντιστεκεται σε κάποια είδη» σημείωσε. Έχουμε θέσει ήδη όριο στο περιθώριο των εταιρειών στο βρεφικό γάλα, όπου οι αυξήσεις πράγματι ήταν μεγάλες και συχνά αδικαιολόγητες. Ταυτόχρονα περιορίζουμε τις παροχές των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ. Τα αποτελέσματα αυτών των παρεμβάσεων θα φανούν σταδιακά» είπε, συμπληρώνοντας πως τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά.

Αναφερόμενος στα μέτρα κατά της ακρίβειας που προωθούνται επισήμανε: «Προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε πάνω από 1.500 προϊόντα από τις αρχές Μαρτίου να είναι μειωμένες. Προφανώς επί αυτών των αρχικών τιμών θα καθορίζονται και οι τελικές», πρόσθεσε.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο οι αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό

«Συνεχίζουμε τη διπλή μας μάχη για στήριξη του εισοδήματος με μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, εντός του Μαρτίου «θα αποφασίσουμε για την οριστική αύξηση για τον κατώτατο μισθό, που θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Απριλίου».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως τα μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση αποτελούν μία απαντηση στο κύμα ακρίβειας που ταλανίζει τα νοικοκυριά και έκανε λόγο για στοχευμενα μέτρα που απαντούν σε επίκαιρες ανάγκες.

Εισπράχθηκαν πρόστιμα ύψους 12 εκατ.

Αναφερόμενος στους ελέγχους είπε ότι έχουν γίνει πάνω από 20.000 έλεγχοι, ενώ έχουν επιβληθεί και εισπραχθεί πρόστιμα ύψους 12 εκατ. ευρώ.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων

Ο πρωθυπουργός εστίασε και στη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε δύο κρίσιμους τομείς: την προστασία και ανάδειξη προϊόντων με ονομασίες προέλευσης και γεωγραφικές ενδείξεις και την περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ελληνοποιήσεων.

Στη συνέχεια έκανε ειδική μνεία στα μέτρα στήριξης των αγροτών, τονίζοντας: «Δεν σταματάμε εκεί στις Βρυξέλλες έχουν κατατεθεί 19 προτάσεις βελτίωσης της ΚΑΠ, τεχνικού χαρακτήρα, που είναι σημαντικές για τους αγρότες. Είναι προτάσεις που υιοθετήθηκαν από το ΕΛΚ» σημείωσε.

«Θα βρεθώ σύντομα στη Θεσσαλία»

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ακόμη πως θα βρεθεί σύντομα στη Θεσσαλία για να συναντήσει ειδικά τους Θεσσαλούς παραγωγούς «για να δούμε πόσο πιο γρήγορα μπορούμε να κινηθούμε στα ζητήματα των αποζημιώσεων» για την κακοκαιρία Daniel.

Κατά την επίσκεψή του, όπως γνωστοποίησε, θα τεθεί επί τάπητος και η μελέτη των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων αναφορικά με την ανασυγκρότηση της περιοχής, που θα παρουσιαστεί την ρχόμενη εβδομάδα.

naftemporiki.gr