Skip to main content

Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κατόπιν σχετικής απόφασης της εξεταστικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν κληθεί να καταθέσουν τα πορίσματά τους στις 8 Μαρτίου

Η ποινική δικογραφία για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εστάλη στη Βουλή από την Εισαγγελία Εφετών της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας από αύριο Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2024, προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.

Συγκεκριμένα, η γραμματεία της επιτροπής παρέλαβε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 48/22.02.2024 έγγραφο του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, με το οποίο διαβιβάσθηκαν σε ψηφιακή μορφή:

  1. μηνυτήριες αναφορές,
  2. εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων,
  3. πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών,
  4. πόρισμα Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και πρωτοκολλήθηκε (αρ. πρωτ. 131/28.02.2024) ως εισερχόμενο έγγραφο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Τέμπη: Εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια καλούν σε βοήθεια – «Είμαστε από κάτω»- Βίντεο

Κατόπιν σχετικής απόφασης της εξεταστικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν κληθεί να καταθέσουν τα πορίσματά τους στις 8 Μαρτίου, προκειμένου αυτά να συζητηθούν στις 11 Μαρτίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης αυτών των προθεσμιών.

Σημειώνεται πως, όπως επεσήμαναν χθες πηγές που πρόσκεινται στο προεδρείο της επιτροπής, το υλικό πρόκειται να είναι διαθέσιμο στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, αφού παρελήφθη. Επιπλέον, το ΚΚΕ ζήτησε χθες την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής «μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, με βάση το οποίο εγκρίθηκε η διαβίβαση της δικογραφίας προς την Βουλή και της αποστολής της δικογραφίας».

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο βίντεο από το μοιραίο δρομολόγιο

«Ξύπνησα με μώλωπες, εγκαύματα – Ακόμα το αντιλαμβάνομαι ως ένα κακό όνειρο»

Νωρίτερα τον Φεβρουάριο κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο επιζήσας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, Ανδρέας Αλικανιώτης, όπου περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε.

«Ήταν γενικό το σοκ… Ίσως ακόμα να μην έχω συνειδητοποιήσει τι πραγματικά έχει γίνει. Εγώ ακόμα το παίρνω σαν ένα κακό όνειρο. Απλά ξύπνησα με μώλωπες, εγκαύματα, και μια κάκωση στο δεξί γόνατο», είχε αναφέρει.

«Γνωρίζω ότι πολλοί παθόντες, μέχρι και σήμερα δεν είναι ψυχικά και σωματικά καλά» είπε ο 22χρονος φοιτητής της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας: «Έχω γνωρίσει παθόντες, «που μου έχουνε πει ότι ακόμα έχουν ψυχιατρική βοήθεια για να μπορούν να είναι καλά και να μπορούν να κοιμούνται τα βράδια».