Skip to main content

Νέα Αριστερά: Πρόσκληση μέσω TikTok για «να μην έχουμε Μητσοτάκη μέχρι να σβήσει ο ήλιος»

Συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση στα γραφεία της Κ.Ο. στην Βουλή με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πρωταγωνιστές στα βίντεο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Κώστας Καρπόζηλος,

Πρόσκληση στην τριήμερη ιδρυτική συνδιάσκεψή της που ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή στο ΣΕΦ απευθύνει μέσω χιουμοριστικού βίντεο στο TikTok η Νέα Αριστερά όπου καλεί τους πολίτες να ενεργοποιηθούν για να μην παραμείνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μέχρι να σβήσει ο ήλιος».

Πρωταγωνιστές στο βίντεο που ανήρτησε η Νέα Αριστερά στη δημοφιλή ψηφιακή πλατφόρμα είναι ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, και ο εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Καρπόζηλος, οι οποίοι εμφανίζονται στο γραφείο τους στη Βουλή. «Δεν μας αξίζει να έχουμε Μητσοτάκη μέχρι να σβήσει ο ήλιος» αναφέρει ο κ. Καρπόζηλος και πίσω του εμφανίζεται ξαφνικά η εικόνα του πρωθυπουργού και αμέσως μετά ο πλανήτης ήλιος να περιστρέφεται. «Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε φραγμό στη μιζέρια και την ηττοπάθεια. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια αριστερά που μπορεί να νικήσει» προσθέτει.

Στο βίντεο τα δύο στελέχη ουσιαστικά φωτογράφισαν και όσα πρωτοφανή συνέβησαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Tae Kwon Do. «Καλά πήγε αυτό…» αναφέρει ο κ. Καρπόζηλος ενώ στη διευκρινιστική ερώτηση του κ. Σακελλαρίδη για το τι εννοεί, απαντά: «…το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε».  «Η Αριστερά έχει νόημα όταν δίνει μάχες και εμπνέει ενθουσιασμό» αναφέρει μεταξύ άλλων κ. Καρπόζηλος και προσθέτει ότι «η απαξίωση δεν ταιριάζει στον κόσμο της Αριστεράς», στο πλαίσιο άλλης μιας αναφοράς που λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η πολιτική επιστρέφει για τη ζωή που μας αξίζει» το κεντρικό σύνθημα της συνδιάσκεψης

Παράλληλα, ο κ. Σακελλαρίδης ενημερώνει μέσω της ανάρτησης το κοινό ότι η ιδρυτική συνδιάσκεψη του κόμματος θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Μαρτίου στο ΣΕΦ και αποκαλύπτει το πολιτικό σύνθημα της Νέας Αριστεράς που είναι: «η πολιτική επιστρέφει για τη ζωή που μας αξίζει». Είναι προφανές, βέβαια, ότι η Νέα Αριστερά επιχειρεί να δώσει έμφαση στο ζήτημα της αξιοπρέπειας αλλά και της πολιτικής αξιοπιστίας σε μια σαφή προσπάθεια να τονίσει τις διαφορές της από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που σίγουρα ηττήθηκε ήταν η αξιοπιστία της Αριστεράς» σχολίασαν χαρακτηριστικά χθες στελέχη της Νέας Αριστεράς όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο του Tae Kwon Do.

Μάλιστα, η εκτίμηση των ανθρώπων της Νέας Αριστεράς είναι ότι η αρνητική εικόνα που εξέπεμψε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεσμεύσει από την αξιωματική αντιπολίτευση πολίτες οι οποίοι διατηρούσαν ακόμη τις ελπίδες τους. «Οι εξελίξεις στο συνέδριο θα οδηγήσουν πολλούς ανθρώπους της Αριστεράς στην οδυνηρή συνειδητοποίηση ότι αυτός ο κύκλος έχει κλείσει» εκτίμησαν. Παράλληλα, επιβεβαίωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσκάλεσε στελέχη της Νέας Αριστεράς στο συνέδριό του ενώ αντίθετα συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΝΔ (Μαρία Συρεγγέλα) και του ΠΑΣΟΚ (Θανάσης Γλαβίνας).