Skip to main content

Κ. Ζαχαριάδης: Ασφαλώς και θα υπάρξει υποψηφιότητα απέναντι στον Κασσελάκη – Η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να συνθέσει

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας - Το κόμμα κατρακυλά»

«Φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη στο συνέδριο» δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο του κόμματος.

Μιλώντας στον Ant1 και ερωτηθείς για τις πιθανές υποψηφιότητες και για το αν ειδικότερα η Όλγα Γεροβασίλη θα μπορούσε να συνθέσει και να παίξει ρόλο την επομενη μέρα ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε καταφατικά. «Όμως αυτό είναι κάτι και για την κ Γεροβασίλη και για οποιονδήποτε άλλο που θα το πουν πρωτα οι ίδιοι και θα αποφασιστεί μέσα στο συνέδριο. Εγώ δεν υποδεικνύω σε κανέναν» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την αποστροφή του Στέφανου Κασσελάκη «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε…» ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως «αυτό είναι μια απολίτικη, αυταρχική αντιμετώπιση». «Εγώ δεν μπήκα σε κόμμα αντιπάλων… Πρέπει να διεξάγουμε έναν πολιτικό και φυσιολογικό διάλογο στο κόμμα μας, δεν θα το κάνουμε αρένα. Δεν αντιμετωπίζουμε εχθρούς», ανέφερε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απολύτως θετική» την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. «Σηκώνει το μπόι του και λέει τα πράγματα με τον τρόπο που εκείνος τα βλέπει», είπε για τον πρώην πρωθυπουργό και παραδέχθηκε πως, «έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τόνισε ωστόσο πως, «έχουμε και μία διαδικασία που αυτή η ηγεσία μπορεί να αλλάξει», παρατηρώντας πως, «κατά την περίοδο Κασσελάκη, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει βήμα σταθεροποίησης, το κόμμα κατρακυλά», διαπιστώνοντας πως, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένος».