Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακάλεσε την επιστολή ο Στ. Κασσελάκης μετά τα «όχι» της Πολιτικής Γραμματείας

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν έγινε δεκτό το τελεσίγραφο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Συμβιβασμός στη συνεδρίαση μετά από ώρες διαβουλεύσεων

Μετά από μια δραματική και πολύωρη συνεδρίαση της πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε την επιστολή που έστειλε την Δευτέρα στα μέλη της ΠΓ και η οποία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης είχε στηρίξει την στήριξη των μελών μέχρι τις εθνικές εκλογές, διαφορετικά όπως είπε, αν υπάρχει αμφισβήτηση, θα ζητήσει επαναβεβαίωση από τη βάση. «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανακάλεσε την επιστολή.

Έλαβε όμως απάντηση σε αυστηρό τόνο. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες,  τουλάχιστον πέντε στελέχη απάντησαν στο τελεσίγραφο Κασσελάκη, αναφέροντας πως «δεν έχει λευκή επιταγή». Μάλιστα, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσαν πως η θητεία του προέδρου θα κριθεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Αργά τη νύχτα η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου επισημαίνει πως: «μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία:

α) εκφράστηκε η  αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας,

β) επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22/2 μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου, βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την «Προοδευτική Αντεπίθεση Τώρα».