Skip to main content

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μέτσολα: «Οι Ευρωεκλογές είναι μια πανευρωπαϊκή δημοκρατική άσκηση»

Γ.Τ ΠτΔ/INTIMENEWS

«Να αντιμετωπιστεί η ρητορική του λαϊκισμού εντός ΕΕ»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε το πρωί την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Η Ευρώπη έχει πετύχει πολλά», υπογράμμισε η κ. Σακελλαρόπουλου, επισημαίνοντας ωστόσο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, όπως η κλιματική αλλαγή και ενεργειακή κρίση, το μεταναστευτικό και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές «μια πανευρωπαϊκή δημοκρατική άσκηση που δεν είναι μόνο προνόμιο», ενώ τόνισε και την «ανάγκη ενός συντονισμένου και αποφασιστικού τρόπου αντιμετώπισης της ακραίας ρητορικής του λαϊκισμού που αναπτύσσονται εντός της Ένωσης και επιχειρούν να αμφισβητήσουν αξίες κράτος δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατία».

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε και στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, κάνοντας λόγο για δολοφονία, σημειώνοντας ότι «η δολοφονία του μας θύμισε ότι ο αγώνας της Δημοκρατίας και της ελευθερίας ενέχει προσωπικές θυσίες», επαναλαμβάνοντας την στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Η κ. Μέτσολα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξέφρασε τα συγχαρητήριά της για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, όπως το δικαίωμα ψήφου στους 17χρονους και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Για τον θάνατο του Ναβάλνι, η Ρομπέρτα Μέτσολα τόνισε ότι «ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέδειξε ότι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να καταστρέψει όποιον τον αντιμάχεται», ενώ είπε πως το θέμα θα συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε ακόμη