Skip to main content

Εξεταστική για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση και Νέα Αριστερά

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καταγγέλλουν μεθόδους συγκάλυψης της αλήθειας

Αποχώρησαν από την Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη οι βουλευτές 4 κομμάτων της αντιπολίτευσης: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύσης και Νέας Αριστεράς.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην Εξεαστική, Μ. Αποστολάκη, Α. Πάνας και Γ. Νικητιάδης, σε κοινή τους δήλωση επισημαίνουν πως ενώ ο σεβασμός στη μνήμη των 57 νεκρών από το τραγικό έγκλημα των Τεμπών και η αναζήτηση των αιτίων θα έπρεπε να αποτελούν τον μοναδικό γνώμονα της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η έως τώρα πορεία με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας βρίσκεται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

«Ο εισηγητής της πλειοψηφίας ανακοίνωσε σήμερα τη λήξη των εργασιών της επιτροπής αρνούμενος για μια ακόμη φορά να συναινέσει στην κλήση στην επιτροπή ουσιωδών μαρτύρων, η κατάθεση των οποίων θα συνέβαλε στην αποκάλυψη της αλήθειας και τους οποίους κατ’ επανάληψη έχουμε προτείνει μαζί και με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης» καταγγέλλουν μεταξύ άλλων, ενώ προσθέτουν ότι καθώς η πλειοψηφία οδηγεί τη λειτουργία της επιτροπής σε αδιέξοδο αρνούνται να συμμετάσχουν σε μεθόδους συγκάλυψης της αλήθειας.

«Στο όνομα τόσο της μνήμης των θυμάτων όσο και της απόδοσης δικαιοσύνης, η θεσμική μας υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα η συνείδησή μας, επιβάλουν την αποχώρησή μας από την Εξεταστική Επιτροπή καταγγέλλοντας αυτήν την απροκάλυπτη προσπάθεια μεθοδευμένης συγκάλυψης» καταλήγουν.