Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Επίκαιρη ερώτηση Ν. Γιαννακοπούλου σε Μ. Χρυσοχοΐδη για την εγκληματικότητα

Φωτ. Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται, ενώ οι αστυνομικές μονάδες είναι υποστελεχωμένες

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, τονίζοντας ότι η εγκληματικότητα παρουσιάζει ραγδαία αύξηση.

Η υπεύθυνη του τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ στέκεται επίσης στην ανάγκη χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης εργασίας στα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Στην επίκαιρη ερώτηση της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι τόσο ο υπουργός, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, με δηλώσεις τους είχαν δεσμευθεί ότι θα ενσκήψουν στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών και την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, πέντε μήνες μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και 40 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είναι «καθημερινά τα περιστατικά εγκληματικότητας που σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα. Εκτελέσεις σχετιζόμενες με το οργανωμένο έγκλημα δίπλα σε έντρομους πολίτες, αύξηση των περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας έξω από σχολεία και σε πλατείες, ενδοοικογενειακή βία και γυναικοκτονίες, αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και ακραία φαινόμενα οπαδικής βίας. Είναι κάποια από τα θέματα που καθημερινώς απασχολούν το αστυνομικό ρεπορτάζ και φανερώνουν την έλλειψη σχεδιασμού από την πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ».

Παράλληλα η υπεύθυνη του ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «μάχιμες υπηρεσίες, κεντρικές διευθύνσεις και Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις λειτουργούν ουσιαστικά με μόνη κινητήρια δύναμη τη θέληση και την αυταπάρνηση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς βέβαια, έως σήμερα, να τους έχει χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο, το οποίο αποτελεί και πάγιο αίτημα όλων των εκπροσώπων τους».

Η κα. Γιαννακοπούλου ρωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

  1. Πόσοι ακριβώς αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στις οργανικές τους θέσεις από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων και με πόσους αστυνομικούς έχουν ενισχυθεί τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής;
  2. Σκοπεύετε να μεριμνήσετε, ώστε να χαρακτηριστεί το επάγγελμα των Ελλήνων αστυνομικών, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ελληνική κοινωνία, ως επικίνδυνο;