Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Το ερωτηματολόγιο της οργής, η αντίδραση Γεροβασίλη και η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Intime News/Λιάκος Γιάννης

Οργανωτικό χάος και διαλυτικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Συνεδριάζει στις 12:00 η Πολιτική Γραμματεία

Η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να τεθούν στα μέλη ερωτήματα που αφορούν την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από το συνέδριο πυροδότησε αντιδράσεις και από κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Χθες το απόγευμα υπήρξε αίτημα που κατέθεσαν 17 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να συνεδριάσει άμεσα το καθοδηγητικό όργανο του κόμματος (σύμφωνα με πληροφορίες υπογράφουν μεταξύ άλλων και οι Ν. Παππάς και Π. Πολάκης). Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι. 

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε ανάρτησή του το Σάββατο ζήτησε από όσους επιθυμούν να μπουν στην ιστοσελίδα του iSyriza και να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο. «Ζητώ τη γνώμη σας. Γιατί ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς. Θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει με το συνέδριό μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε χθες αντίδραση από την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία υπογράμμισε: «Θα περίμενα, επομένως, από τον πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω». Μάλιστα, ζήτησε άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν από τη σύγκληση του Συνεδρίου. Για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντε φάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Οργανωτικό χάος»

Για το συγκεκριμένο θέμα πήραν σαφή θέση και άλλα στελέχη του κόμματος. Για παράδειγμα, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε πως «για να δώσουμε λοιπόν φωνή στα μέλη μας αλλά και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναδημοσιεύω τα αντίστοιχα άρθρα του καταστατικού μας, που οφείλουμε όλοι να τηρούμε και να γνωρίζουμε, υπερβαίνοντας τους εαυτούς μας… Διαφορετικά συμβάλλουμε σε ένα οργανωτικό χάος, στην αποσυσπείρωση και σε μια περαιτέρω φθίνουσα πορεία, χωρίς σοβαρότητα».

«Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιου για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ. την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στη συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε.

Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση», ανέφερε ο Πάνος Ρήγας. Την ίδια στιγμή από την πλευρά της η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεοδώρα Τζάκρη, σε δήλωση της στην ιστοσελίδα avgi.gr, είπε ότι δεν υπάρχουν «βλάσφημα ερωτήματα» που εξαιρούνται. Προσέθεσε ακόμα ότι «δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις, ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων».