Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Πολιτική Γραμματεία μετά το αίτημα 17 μελών της

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να τεθούν στα μέλη του κόμματος ερωτήματα που αφορούν την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε αντιδράσεις

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από το αίτημα 17 μελών του οργάνου, με αφορμή το ερωτηματολόγιο του iSYRIZA.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης από το Λονδίνο, όπου το απόγευμα θα έχει σειρά συναντήσεων και παραβρεθεί σε εκδήλωση του London School of Economics and Political Science (LSE) και του Hellenic Obdervatory με τίτλο «Η σύγχρονη Αριστερά για μία προοδευτική διακυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι τα 17 από τα 24 μέλη της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την Κυριακή μέσω επιστολής τους στους Στέφανο Κασσελάκη, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση τη Δευτέρα, με φόντο τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρωτοβουλία του κ. Κασσελάκη να τεθούν στα μέλη του κόμματος ερωτήματα που αφορούν την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν τα 17 μέλη της Π.Γ. που ζήτησαν την άμεση σύγκληση του οργάνου:

  1. Παναγιώτα Μπελώνη Αράπη,
  2. Όλγα Γεροβασίλη,
  3. Κώστας Ζαχαριάδης,
  4. Θανάσης Θεοχαρόπουλος,
  5. Ζωή Καρκούλια,
  6. Μαρία Κουβέλη,
  7. Κατερίνα Νοτοπούλου,
  8. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,
  9. Νίκος Παππάς,
  10. Παύλος Πολάκης,
  11. Γιάννης Ραγκούσης,
  12. Πάνος Ρήγας,
  13. Νίκος Σκορίνης,
  14. Ελένη Συμεωνίδου,
  15. Ολυμπία Τελιγιορίδου,
  16. Διονύσης Τεμπονέρας,
  17. Αλέκος Φλαμπουράρης.

Γεροβασίλη κατά Κασσελάκη για το ερωτηματολόγιο στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρωί της Κυριακής, η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη με δήλωσή της εξέφρασε την έκπληξή της για το ερωτηματολόγιο και ζήτησε άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του συνεδρίου.

Γεροβασίλη κατά Κασσελάκη για το ερωτηματολόγιο στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Στ. Κασσελάκης: Η απάντηση στις αντιδράσεις για το ερωτηματολόγιο

«Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη», τόνισε από την πλευρά του -μεταξύ άλλων- ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε απάντηση στις αντιδράσεις σχετικά με το ερωτηματολόγιο.

Στ. Κασσελάκης: Η απάντηση στις αντιδράσεις για το ερωτηματολόγιο

Θ. Τζάκρη για ερωτηματολόγιο στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται