Skip to main content

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή – Στη 1 μ.μ. η ομιλία Κ. Μητσοτάκη

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Βουλευτές της ΝΔ «άνοιξαν» στη Βουλή τα χαρτιά τους σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν - Κυρώσεις σε όσους βγουν εκτός γραμμής προανήγγειλε ο Στ. Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, πρόκειται να κορυφωθεί η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να μιλήσει στη 1 μ.μ. στη Βουλή.

Στις 6 μ.μ. αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία του, ενώ μετά το πέρας της συζήτησης, το βράδυ, το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή:

Τα «όχι» και οι αποχές από τη ΝΔ

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «άνοιξαν» στη Βουλή τα χαρτιά τους σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καθώς και ο Στέλιος Πέτσας. Το νομοσχέδιο δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν ο Μίλτος Χρυσομάλλης, η Άννα Καραμανλή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Μάριος Σαλμάς.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προαναγγείλει πως θα απέχει και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης .

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τα «όχι» και οι αποχές από τη ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Τελεσίγραφο Κασσελάκη

Κυρώσεις σε βουλευτές που θα βγουν «εκτός γραμμής» σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε χθες, Τετάρτη, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην ερώτηση του Γ. Ραγκούση: «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες, για όποιον απέχει ή καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Τελεσίγραφο Κασσελάκη και αποχώρηση Φλαμπουράρη