Skip to main content

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Τελεσίγραφο Κασσελάκη και αποχώρηση Φλαμπουράρη

Aris Oikonomou / SOOC

Κυρώσεις σε όσους βουλευτές καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Κυρώσεις σε βουλευτές που θα βγουν «εκτός γραμμής» σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στ. Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω τηλεδιάσκεψης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Στην ερώτηση του Γ. Ραγκούση: «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες, για όποιον απέχει ή καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κασσελλάκης από την αρχή έχει θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για το θέμα.

Στο μεταξύ αποχώρησε από την Πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Αλέκος Φλαμπουράρης, κάνοντας λόγο σύμφωνα με πληροφορίες, για αυταρχισμό.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές για τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών, με τον Στ. Κασσελάκη να προωθεί ένα υβριδικό μοντέλο, ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και κάλπης, απειλώντας –σε διαφορετική περίπτωση– με προσφυγή σε δημοψήφισμα.

Τελικά αποφασίστηκε οι εκλογές να μετατεθούν για 2 εβδομάδες μετά το συνέδριο, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (17 και 18 Φεβρουαρίου) εκλέγονται οι σύνεδροι για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σύμφωνα, με τις ίδιες πληροφορίες από την Πολιτική Γραμματεία αποχώρησε και η Κ. Νοτοπούλου.