Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Η χώρα να είναι πρωταγωνίστρια – Να διεκδικήσουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης

Φωτ. Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI
Απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024. Φωτ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

«Ο μόνος τρόπος για να έχουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης είναι να αποδείξουμε ότι τα χρήματα έπιασαν τόπο» ανέφερε ο πρωθυπουργός

«Μου φαίνεται λογική η πρόταση ώστε τα ακίνητα που αποκτώνται με Golden Visa να κατευθύνονται προς μακροχρόνια μίσθωση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, με θέμα: «Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διαρκώς εντεινόμενη στεγαστική κρίση;», στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού». Τη σχετική πρόταση είχε διατυπώσει ο κ. Ανδρουλάκης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι το ζήτημα θα συζητηθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «βασική μας πολιτική επιλογή παραμένει η ίδια: πώς θα στηρίξουμε έναν σημαντικό αριθμό νέων πολιτών και πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα για να φέρουμε στην αγορά ακινήτων περισσότερα κλειστά διαμερίσματα μέσα από προγράμματα».

Επανέλαβε, δε, ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις για τη Golden Visa. Απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη, είπε ότι «ενώ συμφωνούμε σε πολλά από τα οποία λέμε, ανακαλύπτετε διαχωριστικές γραμμές εκεί που δεν υπάρχουν».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να παρευρεθεί στα επόμενα εγκαίνια κέντρων υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Ας σταματήσει ο μύθος ότι δεν έχουμε κατευθύνει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης προς υποδομές με κοινωνικό χαρακτήρα» πρόσθεσε.

Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι συμφωνεί με την αναφορά του κ. Ανδρουλάκη ότι το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά. Όπως είπε, η χώρα προγραμματίζει τα έργα ωσάν να μην δοθεί παράταση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ανέφερε ότι «ο μόνος τρόπος για να έχουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης είναι να αποδείξουμε ότι τα χρήματα έπιασαν τόπο». «Θέλουμε η χώρα να είναι πρωταγωνίστρια και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης» σημείωσε.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι «δεν θα είναι εύκολη αυτή η διαπραγμάτευση». «Μακάρι να μπορέσουμε να συμπέσουμε οι μεγάλες οικογένειες της Ευρώπης, για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε στα μεγάλα που αφορούν τις ζωές των Ευρωπαίων» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: Σύντομα αύξηση του ορίου για Golden Visa σε μεγάλες πόλεις και νησιά

Ν. Ανδρουλάκης προς Κ. Μητσοτάκη: Η χώρα βρίσκεται σε πρωτοφανή στεγαστική κρίση – Περιφρονείτε τις ανάγκες του λαού

Απάντηση Ανδρουλάκη στις βολές Μητσοτάκη για τον Χάρη Δούκα: «Μάλλον δεν το έχετε χωνέψει ακόμη»