Skip to main content

Στο ίδιο τραπέζι Τεμπονέρας – Χριστοδουλάκης – Αχτσιόγλου για μέτωπο απέναντι στη ΝΔ

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Στην εκδήλωση «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων»

Στο ίδιο πάνελ αναμένεται να βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα ο Διονύσης Τεμπονέρας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Χριστοδουλάκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Έφη Αχτσιόγλου της Νέας Αριστεράς στο πλαίσιο εκδήλωσης που αναμένεται να θίξει την προοπτική σύνθεσης δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς απέναντι στην πολιτική κυριαρχία της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εκδήλωση με την χαρακτηριστική θεματολογία «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων» θα διεξαχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 13 Φεβρουαρίου στο θέατρο Άλφα στην οδό Πατησίων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες αλλά τόσο το θέμα της συζήτησης όσο και η παρουσία του πρώην Συντονιστή της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, του πρώην Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής και της πρώην υπουργού Εργασίας και βουλεύτριας της Νέας Αριστεράς καθιστά σαφές ότι στο τραπέζι θα τεθεί το τι μέλλει γενέσθαι στην κατακερματισμένη αντιπολίτευση όπου κανένα κόμμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν διαθέτει προοπτική εξουσίας. Υπενθυμίζεται ότι βάσει των ευρημάτων της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse η εκλογική δύναμη της ΝΔ εκτιμάται στο 36% ενώ του ΠΑΣΟΚ στο 14,5%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5% και της Νέας Αριστεράς στο 2,5%.

Δυσφορία σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ δεν βλέπουν με θετικό μάτι την παρουσία στελεχών τους στην εκδήλωση αφού τα δύο κόμματα αυτή την περίοδο διαγκωνίζονται σκληρά για το ποιο θα καταφέρει να κερδίσει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές του Ιουνίου έστω και με αχανή διαφορά από την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, πηγές της Κουμουνδούρου δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για την παρουσία του κ. Τεμπονέρα στο πάνελ αναφέροντας ότι «ασχολούμαστε με τα σημαντικά».

Επίσης, πριν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως η εκδήλωση ξέσπασαν συντονισμένες επιθέσεις κατά του Τεμπονέρα από τρολ του διαδικτύου που τον χαρακτήρισαν «υπονομευτή» και ζήτησαν τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, από τη Χαριλάου Τρικούπη έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση του κόμματος από τον κ. Χριστοδουλάκη.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη παρέμβασή του στην νομαρχιακή επιτροπή Ικαρίας στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τεμπονέρας αναγνώρισε ότι στο παρελθόν το κόμμα του είχε υποτιμήσει τον κ. Μητσοτάκη. «Είχαμε υποτιμήσει τον αντίπαλο. Αυτή είναι η αλήθεια!» είπε και θύμισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν «δεν μπορεί το παιδί». Πρόσθεσε δε ότι τελικά αποδείχθηκε, τόσο το 2019 όσο και το 2023 ότι η ΝΔ όχι απλά ήταν έτοιμη αλλά «είχε συγκεκριμένα νομοσχέδια, για συγκεκριμένα συμφέροντα, με συγκεκριμένη στόχευση».