Skip to main content

Γάμος ομοφύλων: Στις Επιτροπές της Βουλής σήμερα το νομοσχέδιο

Για τους βουλευτές της ΝΔ η αποχή είναι η διέξοδος

Αρχίζει σήμερα στις επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την πολιτική ισότητα στον γάμο, ενώ την Τετάρτη έχουν κληθεί να τοποθετηθούν οι φορείς και στις 12 του μήνα θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα αρχίσει στις 14 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί στις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και θα γίνει η ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο προβλέπει ισότητα στον πολιτικό γάμο και όπως τονίζεται από την κυβέρνηση στόχος είναι να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο πλαίσιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (παρένθετη μη- τρότητα) και ούτε προβλέπεται «Γονέας 1» και «Γονέας 2».

Οι γαλάζιοι βουλευτές και η Εκκλησία

Στη Νέα Δημοκρατία θέλουν την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από όσο το δυνατόν περισσότερους «γαλάζιους» βουλευτές, ενώ αυτό που επισημαίνεται σε όσους διαφωνούν είναι πως είναι καλύτερη «διέξοδος» η αποχή από την καταψήφιση.

Χθες την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών διάβασαν οι ιερείς κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στους ναούς όλης της χώρας.