Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Η Ελλάδα υπέρ της πρότασης Ε.Ε. για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, δήλωσε αισιόδοξος ότι παρά τις αντιρρήσεις της Ουγγαρίας, θα επιτευχθεί μια συμφωνία που θα δώσει λύση

Η ελληνική πολιτεία, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της, βρίσκεται πάντα δίπλα στον πρωτογενή τομέα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες σήμερα, Πέμπτη, το πρωί.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης Ε.Ε. για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης. Όπως τόνισε, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια, κάτι που θα φέρει περισσότερα έσοδα στους αγρότες.

«Βρισκόμαστε κοντά στον πρωτογενή τομέα, ώστε στο μέτρο του εφικτού να αντιμετωπίζουμε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών», δήλωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύση».

«Πολιορκούν» τις Βρυξέλλες οι αγρότες – Εκρηκτικό κλίμα με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής (εικόνες)

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, δήλωσε αισιόδοξος ότι παρά τις αντιρρήσεις της Ουγγαρίας, θα επιτευχθεί μια συμφωνία που θα δώσει λύση.

Όπως τόνισε, είναι σημαντικό και να αποδεσμευθούν οι πρόσθετοι πόροι του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου προκειμένου να υποστηριχθούν οι χώρες που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση, αλλά και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την Ουκρανία, η οποία δίνει έναν υπαρξιακό αγώνα για την ελευθερία της. «Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε μια λύση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» τόνισε.