Skip to main content

Α. Λοβέρδος: Ιδρύει νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ανακοίνωσε επίσης πως θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος

Την ίδρυση νέου κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, παραχωρώντας συνέντευξη στην ΕΡΤ. Όπως σημείωσε ο ίδιος το κόμμα αυτό θα κινείται στον πολιτικό χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Πέρα από την ίδρυση του νέου κόμματος, ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε πως θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Χωρίς να αποκαλύπτει το όνομα του νέου κόμματος, ο κ. Λοβέδρδος τόνισε πως το «Εμπρός είναι σύνθημά μου που έρχεται πίσω από πολλά κινήματα στην Ευρώπη». «Ο λόγος που κάνω κόμμα είναι γιατί πιστεύω ότι υπάρχει κενό, πιστεύω ότι αυτό πρέπει να καλυφθεί», υπογράμμισε.

Ο Α. Λοβέρδος τόνισε ότι ιδρύει κόμμα με στόχο να παίξει κάποιο ρόλο στην κυβέρνηση. Επεσήμανε βέβαια ότι με τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανοίξει κανένα διάλογο.

Αναφερόμενος στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, δήλωσε υπέρ και τόνισε πως «όσοι δεν θέλουν τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και καταλαμβάνουν τα δημόσια ή φθείρουν την περιουσία τους ή σταματούν τη λειτουργία τους, κάνουν καλό σε εκείνους που θέλουν τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά και υπονομεύουν αυτό που υποτίθεται ότι αγωνίζονται για να το υπερασπιστούν. Δηλαδή, το να καταλαμβάνεις ένα πανεπιστήμιο και να του διακόπτεις τη λειτουργία και τις εξετάσεις είναι όσο πιο ισχυρό γίνεται επιχείρημα υπέρ των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών».

Σχετικά με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια δήλωσε ότι «δεν έχεις δικαίωμα να καταλαμβάνεις ένα δημόσιο κτήριο, μια δημόσια υπηρεσία και να σταματάς τη λειτουργία. Έχεις δικαίωμα να διαδηλώσεις, να εκφράζεις την άποψή σου με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Δεν είναι πολιτική η καταστροφή».