Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Ενημερώθηκε από τον Ν. Δένδια για τα F-35 – «Η Άμυνα δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας»

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Είμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας για να κατανοήσουμε τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα» δήλωσε για τα F-35

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ενημερωθεί μεταξύ άλλων για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα για την αγορά των F-35.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «πολύ ειλικρινή συζήτηση» εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους επικεφαλής των Επιτελείων για την ενημέρωση και τον χρόνο τους. «Θέλω να σας πω ότι ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είμαστε εδώ για να είμαστε παραγωγικοί στα εθνικά ζητήματα. Για εμάς, τα εθνικά θέματα, η άμυνα της χώρας, δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας. Είναι ζήτημα της ασφάλειας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα, και έτσι το αντιμετωπίζουμε» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά ο κ. Κασσελάκης παρατήρησε πως «είμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας για να κατανοήσουμε τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα».

Στη συνάντηση με τον κ. Δένδια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε συγχρόνως το ζήτημα της αμοιβής των στρατιωτικών, και του οικογενειακού τους σχεδιασμού, που – όπως είπε – έχουν μείνει πίσω. «Συγχρόνως αναδείξαμε ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας, και των αμυντικών υποδομών ειδικά» πρόσθεσε.

«Η ενημέρωση που λάβαμε ήταν πλήρης, συζητήσαμε όλα τα θέματα. Όπως καταλαβαίνετε τα θέματα των εξοπλιστικών είναι σε μια διαδικασία που είναι στην αρχή της. Δεν έχουμε ακόμα εικόνα του τι θα γίνει. Περιμένουμε ενημέρωση» δήλωσε από την πλευρά του ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Κασσελάκης.

«Όπως είπε και ο πρόεδρός μας, η προσπάθειά μας έγκειται στο να είμαστε παραγωγικοί, θέτοντας τους περιορισμούς και τις θέσεις που έχουμε. Και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές λύσεις» πρόσθεσε.

Ν. Δένδιας: Αναγκαία η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου στα εθνικά ζητήματα

Σε ανάρτησή του για τη συνάντηση ο Νίκος Δένδιας σημειώνει πως «η καλόπιστη κριτική είναι ευπρόσδεκτη, αλλά είναι αναγκαία η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου στα εθνικά ζητήματα». Ακόμη, επανέλαβε ότι είναι πάντοτε στη διάθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκτενή ενημέρωση.

Επισκεψη του Στ. Κασσελάκη στα ΕΑΣ

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στο ΥΕΘΑ ο κ. Κασσελάκης μετέβει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, οπου είχε συναντήσεις με τον προεδρείο των ΕΑΣ και εκπροσώπους εργαζομένων. Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων, Παναγιώτης Ρίζος, παρουσίασε τα αιτήματα των εργαζομένων που αφορούν τη βιωσιμότητα της εταιρείας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.