Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης στο CNN: Προστατεύουμε τα σύνορά μας- Χτίζουμε φράχτες αλλά χρειαζόμαστε και πόρτες

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό», τόνισε ο πρωθυπουργός

«Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό μέσω μιας συγκεκριμένης πολιτικής που είναι γνωστή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Συμπλήρωσε μάλιστα πως η «Ελλάδα διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Προστατεύουμε τα σύνορά μας, ανοίγουμε όμως και νομικές οδούς για όσους θέλουν να έρθουν. Πρέπει να χτίσουμε φράχτες, αλλά χρειαζόμαστε και πόρτες, κι αυτό θέλουμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε ότι είναι σίγουρος πως «θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχει μια κατανόηση σε επίπεδο Συμβουλίου ότι αυτή τη απόφαση πρέπει να ληφθεί την 1η Φεβρουαρίου και είμαι σίγουρος ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σίγουρα προχωρημένες». Η απόφαση για τα 50 δισ. στην Ουκρανία πρέπει να ληφθεί, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες της Ουγγαρίας» ανέφερε.

«Όταν έχεις 27 χώρες και πρέπει να πάρεις μια απόφαση με ομοφωνία, υπάρχουν δυσκολίες. Δείτε όμως το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν μια εξαιρετική στιγμή για την Ευρώπη. Για την Ελλάδα είναι 36 δισ. κρίσιμα για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «οι πολιτικοί είναι ανέτοιμοι, διότι πιστεύω πως υπάρχει μία διάκριση μεταξύ του επιπέδου πολυπλοκότητας του τι συμβαίνει με την Τεχνητή Νοημοσύνη και το τι καταλαβαίνουμε από αυτό. Όταν συνήθως δεν καταλαβαίνουμε κάτι ως πολιτική, τότε έχουμε υπερβολικές ρυθμίσεις».