Skip to main content

Γενικό Επιτελείο Στρατού: Παρέλαβε την ηγεσία ο αντιστράτηγος Κωστίδης

Από αριστερά, ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας και ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης / INTIME NEWS / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Απαιτείται προσήλωση στα ιδεώδη, τις αξίες και τις αρχές του Έθνους μας, όπως αυτές περνούν αενάως από τη μια γενιά στην άλλη εδώ και αιώνες»

Τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), από τον αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη στον αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, νωρίτερα, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και του υφυπουργού, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Χουδελούδης στο χαιρετισμό του δήλωσε: «Παραδίδω, σήμερα, τα καθήκοντά μου γεμάτος εμπειρίες αλλά και ικανοποίηση γιατί συνέχισα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σημαντικότατο έργο των άξιων προκατόχων μου».

Χαρακτήρισε την ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας «κινητήριο δύναμη» για τον ίδιο «πίσω από κάθε απόφαση» με σκοπό «να διατηρηθεί ο Στρατός Ξηράς στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας».

«Δεν εφησυχάσαμε ποτέ, προχωρήσαμε μπροστά και εκμεταλλευτήκαμε κάθε ευκαιρία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» πρόσθεσε.

«Σας διαβεβαιώνω ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι ισάξιος με τους μεγαλύτερους στρατούς παγκοσμίως» ξεκαθάρισε ο κ. Χουδελούδης.

Από την πλευρά του, ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γιώργος Κωστίδης, αφού απέτισε φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς της πατρίδας, υπογράμμισε ότι αισθάνεται βαθύτατη συγκίνηση και βαρύ χρέος για «την ευθύνη της ανάληψης του ύψιστου αυτού καθήκοντος».

Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της εκπαίδευσης του προσωπικού, δίνοντας το στίγμα του για το μέλλον. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι για την εκπλήρωση της αποστολής του Στρατού Ξηράς «απαιτείται προσήλωση στα ιδεώδη, τις αξίες και τις αρχές του Έθνους μας, όπως αυτές περνούν αενάως από τη μια γενιά στην άλλη εδώ και αιώνες».

«Πίστη, Παιδεία, προγραμματισμός, οργάνωση και υπακοή στους νόμους» πρόσθεσε, «είναι οι πυλώνες του χρέους προς την πατρίδα». «Να εμβαθύνουμε στο θέμα της Παιδείας» για τη διαμόρφωση «του ήθους» συνέχισε ο νέος αρχηγός ΓΕΣ.

Ειδικότερα, με τις προκλήσεις που αναδύονται, τόνισε ότι «οφείλουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο, συμβατικό και μη λαμβάνοντας υπόψη τα πολλαπλά διδάγματα όλων των σύγχρονων συγκρούσεων δίνοντας βαρύτητα στην καινοτομία».

«Ο παράγοντας που θα καθορίσει το αποτέλεσμα είναι το προσωπικό μας» συμπλήρωσε ο κ. Κωστίδης και διευκρίνισε ότι «επενδύουμε πόρους για τις ικανότητες και τις γνώσεις του».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι ο Στρατός Ξηράς οφείλει να καταστήσει πιο ελκυστική τη θητεία «εκσυγχρονίζοντας την παρεχόμενη εκπαίδευση με την εισαγωγή της ανάπτυξης ψηφιακών και άλλων δεξιοτήτων», ενώ συμπλήρωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί «και η ετοιμότητα των εφέδρων».

Μετά το τέλος της τελετής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επέδωσε αναμνηστικό δώρο στον κ. Χουδελούδη και του ευχήθηκε υγεία, ευχαριστώντας τον θερμά για το έργο του και την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπείες ξένων κρατών, αντιπροσωπείες αξιωματικών και υπαξιωματικών από όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και αντιπροσωπείες σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ