Skip to main content

Π. Μαρινάκης για γάμο ομόφυλων: Γνωστές οι απόψεις του Αντ. Σαμαρά – Είχε επιλέξει αποχή στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Δεν διατύπωσε καινούργιες απόψεις ο Μ. Βορίδης» - Πολιτικό «μασάζ» στους γαλάζιους βουλευτές στην Πειραιώς

Για τις διαφωνίες στο εσωτερικό της Ν.Δ. σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για την στάση του Αντώνη Σαμαρά και τις επικρίσεις που διατύπωσε σχετικά με την οδό της αποχής που υπέδειξε ο πρωθυπουργός στους διαφωνούντες ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε απόψεις που έχει διατυπώσει ξανά, γνωστές απόψεις».

Ως προς την αποχή, σημείωσε πως «ήταν ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός… Αυτό που είπε απευθυνόμενος σε όσους σκέφτονται να το καταψηφίσουν είναι ότι είναι προτιμότερο να απέχουν». Επισήμανε μάλιστα πως «η αποχή είναι μια στάση κοινοβουλευτική» και πως «ο κ. Σαμαράς το γνωρίζει ως έμπειρος κοινοβουλευτικός». «Ο ίδιος στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης είχε επιλέξει την αποχή, το κάνουν κατά καιρούς οι βουλευτές αυτό» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση εισηγείται το νομοσχέδιο και «προφανώς θέλουμε να υπερψηφιστεί».

Αντ. Σαμαράς για γάμο ομόφυλων: Θα λέμε στον λαό να ψηφίζει και σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;

Σχετικά με τη διαφωνία του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε πως «δεν αποτελεί είδηση».

«O κ. Βορίδης από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει κάποιες συγκεκριμένες απόψεις με τα επιχειρήματα που θεωρεί εκείνος σωστά, δεν διατύπωσε κάποια καινούργια άποψη, επανέλαβε τις απόψεις όπως έχει δικαίωμα να κάνει εφόσον ερωτάται» είπε.

Από εκεί και πέρα, τόνισε, «ο πρωθυπουργός απάντησε ως προς τις συλλογικές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, όπου μετέχουν οι υπουργοί».

Πολιτικό «μασάζ» στους γαλάζιους βουλευτές

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκινάει επιχείρηση πειθούς των γαλάζιων βουλευτών προκειμένου να υπερψηφίσουν το προωθούμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση – των βουλευτών στα γραφεία της Ν.Δ., όπου ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος θα παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης, θα αναλύσει στους βουλευτες τι ισχύει στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη και θα απαντήσει σε απορίες τους.

Το παρών θα δωσουν και οι αντιπρόεδροι του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα

naftemporiki.gr