Skip to main content

Ιερώνυμος στη συνάντηση με Κασσελάκη: «Είμαι επιφυλακτικός» για τον γάμο ομοφύλων

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Συμφώνησαν να τα ξαναπούν σύντομα

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του κ. Κασσελάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται στον απόηχο της απόφασης και της ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στις δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «εξαιρετική πρώτη συνάντηση γνωριμίας» και έκανε γνωστό ότι συμφώνησαν να τα ξαναπούν σύντομα.

«Από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας γιατί αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους, να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας, και ειδικά όσα αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Εκκλησία έχει να παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτή την πορεία «και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στην κοινωνία στο πλευρό της».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε επίσης ότι η συνάντηση ήταν γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων για διάφορα θέματα, όπως το έργο της Εκκλησίας και την πορεία των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «αγαστή ατμόσφαιρα», είπε χαρακτηριστικά και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να ξανασυναντηθούν.

Δεν παρέλειψε πάντως να τοποθετηθεί για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Αν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν μια απάντηση… είμαι επιφυλακτικός», είπε, προσθέτοντας ότι συμφώνησε με τον κ. Κασσελάκη ότι πρώτα χρειάζεται να έχουν στα χέρια τους κάποιο νόμο, να το μελετήσουν και στην πορεία να τοποθετηθούν.