Skip to main content

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Πρόταση νόμου και από τη Νέα Αριστερά

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τι ανέφερε σε δήλωσή του ο Αλ. Χαρίτσης

Δική της νομοθετική πρόταση για τη νομική κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με πλήρη δικαιώματα πρόκειται να καταθέσει η Νέα Αριστερά.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι «χτες ο κύριος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι έχει διαλέξει πλευρά: ανακοίνωσε ότι το αυτονόητο αίτημα της νομικής αναγνώρισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών μετατίθεται για το ασαφές μέλλον. Αυτή είναι η επιθυμία της αντιδραστικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, των ομοφοβικών προκαταλήψεων και των θρησκόληπτων αντανακλαστικών».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς σημείωσε ότι «η κοινωνία θα προχωρήσει», τονίζοντας ότι «η Νέα Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης υπαναχωρήσει, όπως τελικά έγινε, θα προχωρήσουμε στην κατάθεση δική μας νομοθετικής πρότασης για τη νομική κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με πλήρη δικαιώματα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται φυσικά και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία. Αυτή τη δέσμευσή μας θα την κάνουμε πράξη».

Κάλεσε δε «τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να πάρουν θέση και να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση ώστε να γίνει κτήμα της ελληνικής κοινωνίας και νόμος του ελληνικού κράτους». Καταληκτικά ανέφερε ότι «η Νέα Αριστερά θα πρωταγωνιστήσει σε αυτήν την προσπάθεια. Για να γίνει το αυτονόητο, νόμος. Για να προχωρήσουμε μπροστά σε μια κοινωνία συμπερίληψης, ισότητας και δικαιοσύνης».

Στ. Κασσελάκης: Καταθέτουμε εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

Την κατάθεση νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με το που ανοίξει η Βουλή προανήγγειλε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού, ο οποίος ερωτηθείς για τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, απάντησε: «Μην βάζετε το καρό μπροστά από το άλογο».

«Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: Τι απάντησε για ομόφυλα ζευγάρια και «β’ μέρος» ανασχηματισμού

Στ. Κασσελάκης: Καταθέτουμε εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο