Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Δεν θα επιτρέψουμε καμία παρέκκλιση από την πάγια θέση των ελληνικών κυβερνήσεων ως προς τη Συνθήκη της Λωζάνης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δώρο στον Ερντογάν οι δηλώσεις Συρίγου

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην προβεί σε εθνικές υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας, απευθύνει με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, ‘Αγγελου Συρίγου για την Συνθήκη της Λωζάνης.

Στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Πλάι σε έναν Ερντογάν που προσπαθεί εδώ και καιρό να αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης, ήρθε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Συρίγος να υπερθεματίζει ότι ‘η Συνθήκη της Λωζάνης είναι παρωχημένη και το 97% της δεν έχει καμία αξία’! Όταν κάνεις τέτοιο δώρο στον Ερντογάν, τα ‘δεν εννοούσα αυτό’ περιττεύουν. Αμέσως μετά την επανεκλογή του, το 2023, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ‘υποχωρήσεις’. Μετά ακολούθησαν οι ‘υποκλίσεις’ και τη 2η μόλις μέρα του 2024, περνάμε σε Συνθήκη χωρίς αξία».

Ακολούθως απευθύνεται προς την κυβέρνηση: «Να γνωρίζουν ότι όσο και αν προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό μέσω τέτοιων δηλώσεων, θα τον βρουν σύσσωμο απέναντί τους. Και βεβαίως, η Πατριωτική Αριστερά δεν πρόκειται να επιτρέψει παρέκκλιση ούτε κατά ένα εκατοστό από την πάγια θέση των ελληνικών κυβερνήσεων ως προς τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».