Skip to main content

Θ. Λιβάνιος στο Naftemporiki TV: Έχουμε απλώσει χέρι συνεργασίας σε όλους του δημάρχους- Τέλειωσαν τα κομματικά χρώματα

«Η εταιρεία Ανάπλαση Α.Ε θα αναλάβει ένα πολύ ευρύτερο ρόλο και νομίζω ότι δεν θα περιοριστεί στα όρια του Δήμου Αθηναίων και θα έχει μια Πανελλαδική Δραστηριότητα», τόνισε ο αν. υπουργός Εσωτερικών

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Θεόδωρος Λιβάνιος.

Πιο συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών σχολίασε πως «τα κομματικά χρώματα όπου υπήρχαν τέλειωσαν την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν λαμβάνεται υπόψιν κανένα κομματικό χρώμα για την συνεργασία, έχουμε απλώσει και έχουμε βρει και παντού ανταπόκριση, χέρι συνεργασίας σε όλους τους νεοκλεγμένους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, εμείς ως Υπουργείο Εσωτερικών θα δουλέψουμε με τον καθένα ξεχωριστά προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών».

Ο κ. Λιβάνιος αναφερόμενος στον κ. Δούκα τόνισε πως έχει «μια εξαιρετική συνεργασία, έχουμε συναντηθεί, έχουμε ανταλλάξει απόψεις».

Κόντρα για την Ανάπλαση Α.Ε.

«Ιστορικά να θυμηθούμε ότι πρόκειται για μια εταιρεία η οποία άνηκε διαχρονικά στην κεντρική Κυβέρνηση» υπογράμμισε ο αν. υπουργός, προσθέτοντας ότι «αυτή η εταιρεία υποπτευόταν από το Υπουργείο, κάποια στιγμή ορίστηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Πρόεδρος». Ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι «επιλέχτηκε ήδη από το 2022, δεκαοκτώ μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές να αλλάξει ο σκοπός της εταιρείας, είχε δημοσιευτεί κιόλας η σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η εταιρεία Ανάπλαση Α.Ε θα αναλάβει ένα πολύ ευρύτερο ρόλο και νομίζω ότι δεν θα περιοριστεί στα όρια του Δήμου Αθηναίων και θα έχει μια Πανελλαδική Δραστηριότητα».

Τέλος ο κ. Λιβάνιος σχολίασε πως «για το θέμα του ελέγχου έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και ο απερχόμενος Δήμαρχος Αθηναίων, προφανώς όσοι έλεγχοι και όποιος θέλει να κάνει ελέγχους υπάρχουν δυνατότητες να κάνουνε, δεν νομίζω ότι είναι αυτό το μείζον θέμα της Αθήνας αυτή την στιγμή, η διαχείριση μιας εταιρείας η οποία θα έχει Πανελλαδικό αντικείμενο».