Skip to main content

Στ. Κασσελάκης για την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»: Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, γίνεται καθεστώς

Dimitris Kapantais / SOOC

Ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία της κυβέρνησης για τον Δήμο Αθηναίων

Την αντίδραση και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, προκάλεσε η τροπολογία με την οποία αλλάζει χέρια η εταιρεία του Δήμου Αθηναίων «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» και περνάει από τον Δήμο εξ’ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση.

«Όσο ο Δήμαρχος Αθηναίων ήταν της οικογένειας, κατείχε τη θέση του Προέδρου της δημοτικής εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.». Τώρα που δεν είναι, ο Κ. Μητσοτάκης τον πετάει έξω με τροπολογία της τελευταίας στιγμής!», επισημαίνει ο κ. Κασσελάκης.

«Διαβάστε την ανάρτηση του νέου Δημάρχου Χάρη Δούκα και θα καταλάβετε τους λόγους», συνεχίζει και προσθέτει: «Η νέα δημοτική αρχή είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρούσε σε διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα του κ. Μπακογιάννη για τον Μεγάλο Περίπατο της Πανεπιστημίου και για άλλους «περιπάτους» με οσμή σκανδάλου.

Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, βρίσκει άλλο δρόμο αυτοπροστασίας: Γίνεται καθεστώς. Ιδίως αν πρόκειται να καλύψει εκλεκτό μέλος της».

Τι προηγήθηκε

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την τροπολογία, ορίζεται εκ νέου η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» και σε αυτό δεν υπάρχει ο δήμαρχος ή στέλεχος του Δήμου.

Αντιδρώντας ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κάνει λόγο για «καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας που δεν πρέπει να περάσει» και προσπάθεια να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος της νέας δημοτικής αρχής.

Παράλληλα, καταγγέλλει την «εκδικητική στάση της κυβέρνησης», στόχος της οποίας είναι να τιμωρήσει τους Αθηναίους πολίτες που δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό τους στο Δήμος της Αθήνας.

Διαβάστε σχετικά

Στην Ολομέλεια το τελευταίο ν/σ για το 2023 – Νέος κύκλος αντιπαράθεσης για την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»