Skip to main content

Opinion Poll: Χαμηλές προσδοκίες για το 2024 – Χαμηλές πτήσεις για ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΝΑΡ

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Μόνο, το 29.2% πιστεύει ότι με τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση θα αντιμετωπιστεί δραστικά η βία - Κατά του γάμου και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών

Χαμηλές είναι  προσδοκίες των πολιτών για την πορεία της χώρας το 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση της  Opinion Poll με μόνο το 31,8% να δηλώνει μεγάλη ή αρκετή αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Action24, h ακρίβεια εξακολουθεί να είναι μακράν το σοβαρότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας  ενώ σημαντικά ποσοστά ψηλά βρίσκεται πλέον και η εγκληματικότητα.

Μόνο, το 29.2% πιστεύει ότι με τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση θα αντιμετωπιστεί δραστικά η βία, με το 66.4%  . Επίσης, μόνο το 31.7% δηλώνει ικανοποιημένο από τα νέα φορολογικά μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Παράλληλα, η πλειονότητα των πολιτών στέκεται αρνητικά απέναντι στους γάμους ομοφύλων ζευγαριών, πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό εκείνων που διαφωνούν με την τεκνοθεσία για τους ομοφύλους ενώ από τους ψηφοφόρους της ΝΔ  οι  8 στους 10  εκφράζουν τη διαφωνία τους, ειδικά για την τεκνοθεσία.

 Ακριβώς στη μέση

Στο πολιτικό πεδίο, φαίνεται το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να παγιώνεται στην δεύτερη θέση  και ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση. Διχασμένοι  εμφανίζονται εν τω μεταξύ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα αν μπορεί το κόμμα τους να ανακάμψει ή όχι. Το 44,3% πιστεύει ότι μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό, 44,3% πιστεύει ότι το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις. Το 11,3% δεν απαντά.

Σε ό,τι αφορά το νέο κόμμα που θα προκύψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς και στην ερώτηση αν θα μπορούσαν να την ψηφίσουν: «Σίγουρα» απαντά μόλις το 2,8%. «Θα μπορούσα» απαντά το 21,9%, ενώ «δεν θα μπορούσα να την ψηφίσω ποτέ» δηλώνει το 69%. Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του Ιούνιου, το 6.7% απαντά σίγουρα και το 30.7% ότι θα μπορούσε να την ψηφίσει.

 Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 34%, το ΠΑΣΟΚ παραμένει δεύτερο κόμμα με 13,6% ) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην τρίτη θέση με 11,8%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,1%, Ελληνική Λύση με 5,9% και Νίκη οριακά εντός Βουλής με 3,1%. Εκτός του ορίου του 3% μένουν οι Σπαρτιάτες με 2,4%, Νέα Αριστερά και Πλεύση με 2,3% και ΜέΡΑ25 με 2,1%

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38.6% το ΠΑΣΟΚ  15.5% και 25.2% και ο ΣΥΡΙΖΑ  13.4% .Ακολουθούν με 9.2% το Κ.Κ.Ε, 6.7% η Ελληνική Λύση 3.5% η Νίκη , 2.7% οι Σπαρτιάτες, 2.6% η Πλεύση Ελευθερίας, 2.6% η Νέα Αριστερά και 2.3% το ΜέΡΑ25.