Skip to main content

«Η ώρα των λύκων: Ο κατευνασμός των Κεμάλ, Χίτλερ και Μουσολίνι από τους “Συμμάχους”»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στ. Καλεντερίδη στην Αθήνα

Οι εκδόσεις Ινφογνώμων καλούν το κοινό τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Καλεντερίδη, με τίτλο «Η ώρα των λύκων: Ο κατευνασμός των Κεμάλ, Χίτλερ και Μουσολίνι από τους “Συμμάχους”», στο καφέ «O Κήπος του Μουσείου» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (28ης Οκτωβρίου [Πατησίων] 44, Αθήνα).

Για την έκδοση θα μιλήσουν οι:

Γεώργιος Αϋφαντής, πρέσβης ε.τ.
Ιωάννης Μπαλτζώης, αντιστράτηγος ε.α.
Χαράλαμπος Μηνάογλου, δρ. Ιστορίας, σύμβουλος εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.
Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Ζωή Βελέντζα.

Το βιβλίο Η ώρα των λύκων: Ο κατευνασμός των Κεμάλ, Χίτλερ και Μουσολίνι από τους «Συμμάχους» αναφέρεται στις διαχρονικές πολιτικές του κατευνασμού και πραγματεύεται τις εναλλακτικές του, όπως είναι οι πολιτικές της αποτροπής και του καταναγκασμού ενός αναθεωρητικού αντιπάλου.

«Οι κατευνασμοί που αναλύονται διεξοδικά στις τρεις υπό εξέταση περιπτώσεις, οδήγησαν στην επικράτηση των Ναζί στη Γερμανία, των Φασιστών στην Ιταλία και των Γενοκτόνων στην Τουρκία. Ήταν οι κατευνασμοί που προκάλεσαν τελικά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα επακόλουθα αυτού, τα οποία βιώνουμε σήμερα στην Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.