Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση η επιστολική ψήφος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Για «δημοκρατική και κοινωνική κατάκτηση, που μας φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός

Έμφαση στις «σημαντικές μεταρρυθμίσεις που κάνει πράξη» η κυβέρνηση δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη ανασκόπηση του Δεκεμβρίου και στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων ανάρτησέων του στο Facebook.

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός, πρόκειται για «μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή αλλά και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή».

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση της κυβέρνησης για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για όλους τους ψηφοφόρους (Έλληνες κατοίκους εξωτερικού και εσωτερικού προαιρετικά) από τις επόμενες ευρωεκλογές του 2024. Όπως σημειώνει, πρόκειται για «μια ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση, μια δημοκρατική και κοινωνική κατάκτηση, που μας φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη και απαντάει στο πρόβλημα της αυξανόμενης αποχής, διευκολύνοντας την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος όχι μόνο από τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και από πολλές κατηγορίες Ελληνίδων και Ελλήνων για τους οποίους η φυσική παρουσία στις κάλπες δεν είναι εύκολη».

Στη συνέχεια εστιάζει στη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη και τις «φιλόδοξες καινοτομίες με στόχο την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας και της έκδοσης των αποφάσεων καθώς και την καταπολέμηση της δικομανίας».

Κάνει επίσης ειδική αναφορά στις «θετικές ειδήσεις για την οικονομία» σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η ανεργία υποχώρησε κάτω από το 10% τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2009». Επισημαίνει ακόμη «την τέταρτη κατά σειρά αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα που ήρθε από τον οίκο Fitch» τονίζοντας: «Όπως είχα δεσμευθεί, το 2023 κλείνει και αυτή η μεγάλη εκκρεμότητα, έχοντας πλέον λάβει επενδυτική βαθμίδα από 3 από τους 4 μεγάλους διεθνείς επενδυτικούς οίκους και με την Ελλάδα να έχει επιστρέψει στη διεθνή επενδυτική κανονικότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται και στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ακρίβειας με τη δράση «Μόνιμη Μείωση Τιμών» και τους ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας με επιβολή υψηλών προστίμων.

Ολοκληρώνει την ανάρτηση του δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ανθεκτικότητας του κράτους, που όπως σημειώνει, είναι εφαλτήριο για το μέλλον.