Skip to main content

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Γεραπετρίτη εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

ΥΠΕΞ: Προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και καλή προαίρεση για να βελτιώσουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα.

«Με τις αρχές της προσήλωσης στο διεθνές δίκαιο του σεβασμού της κυριαρχίας και της ακεραιότητας των κρατών θα προσέλθουμε στο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία που διεξάγεται μετά από 7 χρόνια» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

Όπως σημείωσε ο ΥΠΕΞ, «με βάση αυτές τις αξίες θα στηριχθούμε σε μία καλή προαίρεση για να βελτιώσουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας σε κάθε όμως περίπτωση με φρόνηση και σοβαρότητα».

«Δεν χρειάζεται η υπερβολική ρητορική και οι χωρίς λόγο επιθέσεις. Πάντα ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι κάτι στο οποίο επιμένουμε» ανέφερε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάξουν «καλά αποτελέσματα για τον τόπο». «Μακάρι και σε αυτή την περίπτωση να έχουμε μία καλή συνέχεια» δήλωσε.

naftemporiki.gr