Skip to main content

Ο Ν. Δένδιας στην τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο στρατόπεδο “Παπάγου»

«Τα τα φώτα του δένδρου δεν είναι μία διαφήμιση ενός καταναλωτικού προτύπου. Είναι ένας πολύ βαθύς συμβολισμός. Είναι η άρνηση του σκότους και της νύχτας»

Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) για τις οικογένειες και τα παιδιά του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρευρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Κατά την εκδήλωση,  που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», έγινε και  η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον υπουργό  και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικης μουσικής από τη Διακλαδική Μπάντα.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Δένδιας τόνισε τα εξής:

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου μετά τον Αρχηγό, να σας καλωσορίσω εδώ στο χώρο του Υπουργείου της Εθνικής μας Άμυνας και να σας πω ότι είναι μία μεγάλη χαρά και με μια μεγάλη τιμή για μένα να είμαι σήμερα εδώ ανάμεσά σας και να μοιραστούμε τη χαρά της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Η σημερινή μας εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Η ανταπόκρισή σας σήμερα, ιδιαίτερα η συμμετοχή των μικρών παιδιών αποτελεί πηγή συγκίνησης για μένα, αλλά νομίζω ότι εκφράζω και όλα τα στελέχη που βρίσκονται σήμερα εδώ.

Διαπιστώνω με ιδιαίτερη χαρά την εξαιρετική λειτουργία του θεσμού που προσλαμβάνω ως μια μεγάλη στρατιωτική οικογένεια.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, καθώς βρισκόμαστε σήμερα εδώ, να σκεφτούμε όλοι μαζί το πραγματικό νόημα της εορταστικής περιόδου που ξεκινάει, σαν κατευθυντήριας δύναμης για τις πράξεις μας και για τις σκέψεις μας.

Κυρίες και κύριοι, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα φώτα του δεν είναι μία διαφήμιση ενός καταναλωτικού προτύπου, όπως προσλαμβάνεται σε πολλές κοινωνίες σήμερα. Είναι ένας πολύ βαθύς συμβολισμός. Είναι η άρνηση του σκότους και της νύχτας. Είναι η έλευση και η επικράτηση της νέας ζωής.

Το δέντρο είναι το δέντρο της ζωής, του φωτός, της αγάπης του καθενός για τον διπλανό του.

Η νέα ζωή εμφανίστηκε με απόλυτη ταπεινοφροσύνη σε αυτόν τον κόσμο. Εμφανίστηκε σε φάτνη, αλλά φωτίστηκε από Άστρο. Από το Άστρο της Βηθλεέμ. Η γέννηση του Χριστού, της νέας ζωής αντιπροσωπεύει την ελπίδα, την αγάπη, την ειρήνη. Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι αυτός είναι ο πυρήνας των εορτών.

Σε μία εποχή που αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και προβλήματα, ακόμα και η συμβολική πράξη της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου μπορεί να γίνει ένα σύμβολο αισιοδοξίας για το αύριο και ιδιαίτερα για τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Θα ήθελα με αυτές τις σκέψεις να ευχηθώ από καρδιάς, ολόψυχα, σε όλο το προσωπικό του Υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων, στους οικείους, στους συγγενείς, σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως στα παιδιά, την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Οι γιορτές να είναι γεμάτες από αγάπη και ευτυχία.

Θα ήθελα να ευχηθώ για την ειρήνη στη χώρα μας και στον κόσμο. Χρόνια πολλά. Να είναι καλά τα Χριστούγεννα που έρχονται και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος».

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ (Ι) Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, καθώς και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλειος Ζορμπάς.