Skip to main content

Στον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος ο Στ. Κασσελάκης: «Πρέπει να εξαλείψουμε το στίγμα»

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Το να ζεις με AIDS δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται κανείς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συγχαίροντας τους ανθρώπους του Συλλόγου για το έργο τους

Τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική φωνή» επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, με την ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.

Συνοδευόμενος από τον σύντροφό του, Τάιλερ Μάκμπεθ, και τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Έλενα Ακρίτα, ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε για την έλλειψη ενημέρωσης, κυρίως, που υπάρχει ακόμα στην ελληνική κοινωνία γύρω από το θέμα του HIV.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συνεχάρη τους ανθρώπους του Συλλόγου για το έργο τους, τόνισε πως πρέπει «να ξέρουν όλοι ότι το να ζεις με AIDS δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται κανείς». «Το στίγμα που υπάρχει είναι κάτι που πρέπει να εξαλείψουμε το συντομότερο δυνατό» είπε προσθέτοντας πως πρέπει «να γίνουμε μια κοινωνία που είναι ευαίσθητη στου συνάνθρωπους και τους συμπολίτες μας και να γιορτάζουμε τη μοναδικότητα του καθενός και έτσι να γιορτάζουμε και τη διαφορετικότητα, με ενσυναίσθηση».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην πρόταση που είχα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, «ένα στρατηγικό σχέδιο για τον HIV», σημειώνοντας πως αν και προχωράει τώρα μία κυβερνητική πρωτοβουλία «έπρεπε να περάσουν 14 μήνες».

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Επισημαίνοντας ότι αυτό το θέμα αφορά και ανθρώπους πέρα από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, υπογράμμισε: «Ισότητα = ισότητα». «Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν υπάρχουν αστερίσκοι και προς αυτήν την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινείται κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό θα κάνουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ