Skip to main content

Γ. Γεραπετρίτης: Ενημερώνει τα κόμματα εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν – Στο ΥΠΕΞ ο Στ. Κασσελάκης

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

O ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει ζητήσει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το τι θα συζητηθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία

Κύκλο επαφών με πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να τους ενημερώσει εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα και του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία στις 7 Δεκεμβρίου.

Λίγο πριν από τις 10.30 έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος  θα γίνει δεκτός από το επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Την περασμένη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε ζητήσει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το τι θα συζητηθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

«Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη και ζητάμε να υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το τι θα συζητηθεί, πριν τη Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Άλλωστε θυμίζουμε ότι πριν από την προηγούμενη Σύνοδο (τον Μάρτιο 2016) είχε συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών» ανέφεραν πηγές του κόμματος. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί «σαφή απάντηση για το πώς και σε ποιο πλαίσιο θα προχωρήσουν οι διερευνητικές συνομιλίες, ενα θέμα το οποίο αποφεύγει συστηματικά η κυβέρνηση να απαντήσει».

naftemporiki.gr