Skip to main content

Στέφανος Κασσελάκης: Η κοινωνική παρακμή συνεχίζεται με τον προϋπολογισμό του 2024

Aris Oikonomou / SOOC

Βροχή αναρτήσεων με επικρίσεις για την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική και κοινωνική πολιτική της ασκεί ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης με σειρά αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Λένε πως ο κόσμος κουράζεται με τους αριθμούς. Όμως μόνο οι αριθμοί μπορούν να δείξουν το μέγεθος της κοινωνικής παρακμής – που συνεχίζεται με τον προϋπολογισμό του 2024» σημειώνει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, παραθέτοντας απόσπασμα από την ομιλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου στη Βουλή.

Σε άλλη ανάρτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσιεύει φωτογραφίες 82χρονου που βρίσκεται στον δρόμο μετά από έξωση. «Εδώ θα περάσει τη νύχτα του ο 82χρονος με αναπηρία από τη Χαλκιδική, που τον πέταξαν -ξανά- έξω από το σπίτι του. Στο πρόσωπό του, εδώ και μήνες, καθρεφτίζεται η ‘κοινωνική πολιτική’ ενός κόμματος που χρωστάει 400+ εκατομμύρια ευρώ απέναντι στους οφειλέτες λίγων χιλιάδων ευρώ» σημειώνει στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται πως χθες από το βήμα του Οικονομικού Συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής» ο Στέφανος Κασσελάκης τονισε πως η χώρα «χρειάζεται κοινωνικό, αποδοτικό κράτος» και με αφορμή τον τίτλο του συνεδρίου (σ.σ. «Ανα-βαθμίζοντας την Ελλάδα») παρατήρησε πως κάποιοι «επικεντρώνονται στο αναβαθμίζοντας, αλλά όχι στην Ελλάδα». Σε ανάρτησή του για την ομιλία του στο συνέδριο ο κ. Κασσελάκης επέκρινε την κυβέρνηση για διάκριση μεταξύ των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Στ. Κασσελάκης στο Οικονομικό Συνέδριο της «Ν»: Η χώρα χρειάζεται κοινωνικό, αποδοτικό κράτος

«Ο ίδιος ο υπουργός έκανε την παραδοχή ότι το ταμείο ανάκαμψης είναι για τις μεγάλες επιχειρήσεις επειδή έχουν καλύτερη πρόσβαση στις τράπεζες. Δηλαδή αντί να λύσουμε το πρόβλημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τι κάνουμε; Μεγαλώνουμε τη διάκριση μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων. Αυτός δεν είναι τρόπος να αναβαθμίσεις την Ελλάδα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.