Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου στις 10.00

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Η συνάντηση λαμβάνει χώρα στη σκιά της διπλωματικής αντιπαράθεσης Αθήνας - Λονδίνου έπειτα από την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, θα έχει στις 10.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων και λαμβάνει χώρα στη σκιά της διπλωματικής αντιπαράθεσης Αθήνας – Λονδίνου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, έπειτα από την αιφνίδια κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με τον Βρετανό ομόλογό του, Nτέιβιντ Κάμερον, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου. Σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, ο κύριος Γεραπετρίτης επισήμανε τη διαφωνία αρχής που υφίσταται ως προς το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι υφίσταται ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.