Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Νέα αιφνιδιαστική επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ στα Καμένα Βούρλα

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Έκανε περιήγηση στα ράφια με τα προϊόντα για να δει τις τιμές

Τις επισκέψεις του σε σούπερ μάρκετ συνεχίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παρακολουθεί την προσπάθεια αποκλιμάκωσης των τιμών την ώρα που η ακρίβεια παραμένει ένα πιεστικό ζήτημα για τα νοικουριά.

Έτσι ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ της περιοχής των Καμένων Βούρλων, όπου περιόδευσε.

Κατά την αναχώρηση του, χωρίς προειδοποίηση επισκέφθηκε το σούπερ μάρκετ για να διαπιστώσει αν εφαρμόζονται τα κυβερνητικά μέτρα. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους ενώ έκανε μία περιήγηση στα ράφια με τα προϊόντα για να δει τις τιμές.

Αυτή την περίοδο «τρέχει» η πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» τουλάχιστον 5% για έξι μήνες, στην οποία έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 868 κωδικοί προϊόντων που υπάγονται σε 37 κατηγορίες αγαθών.

Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση για την ακρίβεια είναι ότι «θα προστατεύσει τους πολίτες από όσους νομίζουν ότι θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος τους, εκμεταλλευόμενοι τις συνέπειες του εισαγόμενου πληθωρισμού».