Skip to main content

Απ. Πιστόλας (Πολιτικός Αναλυτής) στο NaftemporikiTV: Η Αριστερά δεν μπορεί να βλέπει το πολιτικό σκηνικό με όρους 1980

«Αυτό που φαίνεται να μην έχει ο κ. Κασσελάκης είναι η πολιτική ουσία για να φτάσει στον στόχο»

« Αυτή τη στιγμή κανένα από τα άλλα κόμματα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κυβερνητικές εναλλακτικές. Όχι μόνο λόγω των ποσοστών αλλά κυρίως λόγω των απαντήσεων που βλέπουμε για τους ηγέτες στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργία» τόνισε ο Απόστολος Πιστόλας στην εκπομπή On Politics και στον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

«Η αριστερά και η κεντροαριστερά δεν μπορεί να βλέπει το πολιτικό σκηνικό με όρους 1980 και 1990. Έχει αλλάξει το πλαίσιο και σε όλη την Ευρώπη πρέπει να γίνουν προσαρμοστικές κινήσεις για να μπορούν να επιβιώσουν σε αυτόν» εξήγησε. Όσον αφορά για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε ένα βαθμό ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να κάνει την αλλαγή αυτή. «Αυτό που φαίνεται να μην έχει είναι η πολιτική ουσία» σημείωσε. Ο κύριος Κασσελάκης θέλει να κάνει κάτι στο στυλ του κόμματος των δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Δεν μπορείς όμως, να συμβαδίζεις με τον Μπάιντεν και με τον Πολάκη» είπε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως πρέπει «να κυνηγήσει είναι ψήφους εξουσίας και όχι ψήφους ιδεολογίας».

«Στην αριστερά έχουμε μείωση της εκλογικής πίτας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες» τόνισε. «Ο Κ. Βελόπουλος κάνει αντιπολίτευση, με τον τρόπο του. Αυτό σε ένα κοινό περνάει. Είναι ο μόνος που φαίνεται ότι κάνει αντιπολίτευση από τη δεξιά μεριά της ΝΔ, άρα ανεβαίνει όπως είναι αναμενόμενο» σχολίασε ο Απόστολος Πιστόλας.

Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Το μήνυμα στην ομάδα Αχτσιόγλου – «Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, να το κάνουν τώρα»