Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της άμεσης αποχώρησης η πλειοψηφία των «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, δεν ελήφθη απόφαση

Dimitris Peristeris / SOOC

Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις - Αδύνατη η συνύπαρξη υπό την ηγεσία Κασσελάκη

Αποφάσεις αναμένονται από την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου καθώς ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση των «έξι συν έξι». Όπως φαίνεται η πλειοψηφία των μελών (συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα), τάσσεται υπέρ της άμεσης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συνύπαρξη υπό την ηγεσία Κασσελάκη, φαντάζει για την ώρα αδύνατη.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες και η ίδια η κ. Αχτσιόγλου έκανε λόγο για δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών με τη νέα ηγεσία του κόμματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ειδικότερα ότι «η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνωμοσίας και προσωπικές επιθέσεις».

Τονίζουν ότι «η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης» και πως «υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα». Καταληκτικά, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Μάλιστα στην εισήγησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκ των βασικών υποστηρικτών της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του κόμματος, τόνισε πως «οι τελευταίες επιθέσεις σιγά – σιγά φτιάχνουν ένα κλίμα που μοιάζει με βούρκο».

Το ζητούμενο ωστόσο είναι αν θα είναι μαζική η αποχώρηση των στελεχών ή ο καθένας θα αποφασίζει και θα αποχωρεί μόνος του.

Μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος και ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Σωτήρης Βαλντέν.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ