Skip to main content

Συνάντηση Τσίπρα και Κασσελάκη το βράδυ της Τετάρτης- «Ανησυχώ για τον ΣΥΡΙΖΑ»

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η συνάντηση έγινε μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Τετάρτη με τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ και στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ κατά την διακυβέρνηση Τσίπρα (που επέτρεψε στην τότε κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή εποπτεία) και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την συνάντηση ζήτησε ο κ. Κασσελάκης, με φόντο τα σενάρια νέων αποχωρήσεων από την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, η ομάδα της οποίος θα έχει το Σαββατοκύριακο μια πανελλαδική διάσκεψη προκειμένου να καταγράφουν τις αντιδράσεις της βάσης.

Ειδικότερα, πηγές κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, ανέφεραν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν «για να ανταλλάξουν σκέψεις». Ο Τσίπρας, όπως είπαν, ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο.

Οι ίδιες πηγές μετέφεραν ότι στη συνάντηση ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την «ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης». Τόνισε «την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών».

Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί, όπως επισήμανε, «μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση».

Παράλληλα, κύκλοι κοντά στον κ. Κασσελάκη σχολίασαν ότι η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, «όπως κάθε φορά», καθώς «ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά». «Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κασσελάκης μέσα από την τοποθέτησή του, με πληροφορίες από το Εκτελεστικό Γραφείο, έτεινε χείρα φιλίας προς την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία απουσίαζε από την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί την «ενότητα» στο κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, είχαν σειρά επαφών με τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο της ομάδας Αχτσιόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε επίσης συνάντηση πριν από μία μέρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τροφοδοτώντας σενάρια με φόντο τις καταιγιστικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα επιχείρησαν να κατευνάσουν τις σχετικές συζητήσεις, σημειώνοντας πως η συνάντηση δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις.