Skip to main content

Δείπνο Αλ. Τσίπρα – Γ. Σακελλαρίδη με φόντο τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Φωτ. αρχείου (Eurokinissi)

Η συνάντηση δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις, αναφέρουν από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας «φρένο» στις σχετικές συζητήσεις

Την πρώτη δημόσια συνάντηση μετά από πολλά χρόνια είχαν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Οι κ. Τσίπρας και Σακελλαρίδης συναντήθηκαν σε ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη και έφαγαν μαζί, τροφοδοτώντας συζητήσεις και σενάρια με φόντο τις καταιγιστικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα επιχειρούν να κατευνάσουν τις σχετικές συζητήσεις, σημειώνοντας πως η συνάντηση δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις.

Ωστόσο πολλοί συνδέουν το ραντεβού των δύο ανδρών με τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις εκκλήσεις πολλών στελεχών, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τοποθετηθεί απέναντι στα όσα συμβαίνουν, όπως δεν ενεπλάκη και στη διαδικασία ανάδειξης του διαδόχου του στην ηγεσία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος επί διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αποστασιοποιήθηκε από την τότε ηγεσία μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις του Ιουλίου του 2015.

Το Νοέμβριο του ίδιου έτους παραιτήθηκε και από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παραδίδοντας την βουλευτική του έδρα.

Το περασμένο καλοκαίρι, κατά την κούρσα για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα το όνομά του είχε ακουστεί ως μία πιθανή υποψηφιότητα για την προεδρία, ενώ ο ίδιος έβαλε τότε τέλος στα σχετικά σενάρια ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

naftemporiki.gr