Skip to main content

ΠΑΣΟΚ για όρια συνταξιοδότησης: «Αναζητήστε τις προτάσεις μας»

Intime News

Απάντηση στον υπουργό Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη και στην εξίσωσή του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Με μία αιχμηρή δήλωση απάντησε στον απάντησε στον υπουργό Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη για τα όρια συνταξιοδότησης και στην εξίσωσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ. ο αρμόδιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης.

Ο κ. Μουλκιώτης παρέθεσε δηλώσεις και αναφορές κυβερνητικών παραγόντων, όπως του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βρούτση, με τις οποίες υποστήριξε ότι η νομοθέτηση για τα όρια συνταξιοδότησης έγινε από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 «από τις επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής Καραμανλή, επί θητείας του οποίου εκτροχιάστηκε η οικονομία και η χώρα βρέθηκε στο χείλος της χρεωκοπίας».

«Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αλλά και διότι – όπως εσείς διαβεβαιώνετε – η βιωσιμότητα και η επάρκεια των συντάξεων είναι διασφαλισμένες μέχρι το 2070, λαμβανομένων υπόψη των χειρότερων δυνατών δημογραφικών σεναρίων, η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη: καμία περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας δεν χρειάζεται», τόνισε ο κ. Μουλκιώτης και υπογράμμισε πώς «το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει 3 φορές μέχρι σήμερα τροπολογία για την κατάργηση του άρθρου 11 παρ. 3 του ν. 3863/2010. Οι προκάτοχοί σας την απέρριψαν, χωρίς καμία συζήτηση ή αιτιολογία… Εμείς θα την επανακαταθέσουμε!»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ως υστερόγραφο: «Συμφωνούμε απολύτως ότι ο λαϊκισμός πρέπει να μείνει μακριά από το ασφαλιστικό σύστημα. Γι’ αυτό στη Βουλή και στην κοινωνία έχουμε καταθέσει για το ασφαλιστικό προτάσεις και παρατηρήσεις επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες. Αναζητήστε τις…»