Skip to main content

Ν. Παππάς στο Naftemporiki TV: Φάνηκε ότι κάποιοι είχαν προειλημμένες αποφάσεις αποχώρησης

Ο Νίκος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Νίκος Παππάς. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «όταν έγινε η προεδρική εκλογή, είδα κάποιες δηλώσεις που μιλούσαν για ήττα της Αριστεράς, οι οποίες ήταν σε απόλυτη απόσταση από το πολιτικό γεγονός που είχε συμβεί εκείνη την νύχτα».

«Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για ήττα της Αριστεράς, προφανώς είχε στο μυαλό του να αποχωρήσει από το κόμμα, όπως και έκανε, είναι μια επιλογή πολεμική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Παππάς. Σχολίασε επίσης πως «δεν περίμενα τέτοιο έλλειμμα δημοκρατικής κουλτούρας».

«Υπάρχουν και στην πολιτική πράγματα που όταν λέγονται δύσκολα ξελέγονται, θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να είμαστε και στην κριτική μας μετρημένοι» τόνισε και επεσήμανε ότι «ο πρόεδρος έχει δείξει ενωτική διάθεση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως «δεν υπάρχει μοντέλο Κασσελάκη, υπάρχει μοντέλο μετασχηματισμού του κόμματος προς μια Αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος επέλεξε να διαχωρίσει την θέση του, διαφωνούσε με την προοπτική του μετασχηματισμού και τώρα αναβαθμίζει αυτή τη διαφωνία σε αποχώρηση».

Τέλος ο κ. Παππάς τόνισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας υφίσταται ανοίκειες επιθέσεις τις τελευταίες μέρες αλλά νομίζω στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και θα πρέπει όλοι να τον αφήσουμε να κρίνει ο ίδιος το πώς θα διαφυλάξει τον ρόλο του ιδρυτή και εγγυητή της συνέχειας της παράταξης, μέχρι στιγμής κατά την γνώμη μου έχει πράξει ορθά και έχει και το δικαίωμα με την πορεία του την ιστορική και τις θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει στην ελληνική πολιτική ιστορία, να αποφασίσει ο ίδιος πότε και εάν θα παρέμβει». «Από την στιγμή που έγινε η προεδρική εκλογή ξεκίνησε ένας πυρηνικός πόλεμος εναντίον του κ. Κασσελάκη και εναντίον του κόμματος, ο οποίος δεν είναι ανεξήγητος πλέον, φάνηκε ότι κάποιοι είχαν προειλημμένες αποφάσεις αποχώρησης» τόνισε.