Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Οι διαγραφές δεν είναι εύκολη απόφαση ούτε για εμένα

Alexandros Michailidis / SOOC

Το βασικό είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα «υγιές κόμμα», δήλωσε ο Στ. Κασσελάκης

Στην ανάγκη να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ η συντροφικότητα και η ανεκτικότητα στάθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, σε δεύτερη παρέμβασή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Το βασικό είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα «υγιές κόμμα», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης. Τόνισε επίσης την ανάγκη να προσβάλλουν κάποιοι τους συντρόφους τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως επεσήμανε, πρέπει «να αφουγκραστούμε τη βάση του κόμματος» που θέλει μια «κυβερνητική αριστερά». Όσον αφορά, τέλος, τις διαγραφές/αποχωρήσεις σχολίασε πως «δεν είναι εύκολη απόφαση» ούτε για τον ίδιο.

«Δεν κάνουμε πίσω… θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος»

«Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μην μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας». Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει σε όσους υποστηρίζουν ότι το κόμμα έχει τελειώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρώτη του παρέμβαση σήμερα στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα από τη βάση για τις διαγραφές προτείνει ο Στ. Κασσελάκης εν μέσω αποχωρήσεων

Με φόντο τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ -και πριν την επισημοποίηση της αποχώρησης του Π. Σκουρλέτη και του Ν. Βούτση- ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε ότι ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των Π. Σκουρλέτη, Δ. Βίτσα, Ν. Φίλη και Στ. Τζουμάκα, που «προσέβαλαν βάναυσα όλους μας», όπως ανέφερε.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε πως «εάν η Κ.Ε. αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας».

Αποχώρησαν Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης

Σήμερα, Παρασκευή, την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν με δηλώσεις τους ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Βούτσης.

Στη δήλωσή του, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι οι εξελίξεις στο κόμμα έχουν πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, επισημαίνοντας ότι «οι δυνάμεις που κυριαρχούν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υλοποιούν ένα σχέδιο διχασμού και ρήξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά και την πολιτική Στ. Κασσελάκης».

Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Αν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλαν καθοριστικά στο να ανατρέψει τους συσχετισμούς και τον οδήγησαν στην κυβέρνηση το 2015 να κατηγορούνται για υπονόμευση. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται σήμερα από αντιΣΥΡΙΖΑ, λαϊκίστικες και κεντροδεξιές απόψεις».

Καταλήγοντας, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Ο δρόμος που έχει επιλέγει είναι αδιέξοδος, καταστροφικός και οδηγεί έξω από το πλαίσιο των ιδεών, των αξιών και των θέσεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν είμαι διατεθειμένος να τον ακολουθήσω. Επιλέγω να συνταχτώ με τις δεκάδες των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά αποχωρούν υπερασπιζόμενοι την πολιτική τους αξιοπρέπεια και αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο».

Ακολούθησε η επιστολή αποχώρησης από τον Νίκο Βούτση, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «διαμορφώνεται, με αποκλειστική ευθύνη του νέου προέδρου και της περί αυτόν νέας ηγετικής ομάδας ένα κόμμα, που ανομολόγητα προσώρας απομακρύνεται από την Αριστερά και θα διαγκωνίζεται συν τω χρόνω στο χώρο του πολιτικού Κέντρου. Με προφανή αλλοίωση ιδεολογικών, ταυτοτικών αλλά και προγραμματικών ζητημάτων, τα οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό αποτελούσαν το συλλογικό πλαίσιο αποφάσεων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ανοικτού και αυτονόητα δημοκρατικού κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, διακυβέρνησης και κοινωνικών αγώνων, ικανό να υπερασπιστεί και να ανασυνθέσει τις καλύτερες παραδόσεις της Αριστεράς».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα από τη βάση για τις διαγραφές προτείνει ο Στ. Κασσελάκης εν μέσω αποχωρήσεων

Ένα βήμα από το διαζύγιο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν κάνουμε πίσω… θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος», λέει ο Στ. Κασσελάκης