Skip to main content

Ένα βήμα από το διαζύγιο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν κάνουμε πίσω… θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος», λέει ο Στ. Κασσελάκης

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του» τονίζει ο πρόεδρς του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής

«Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μην μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας». Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε όσους υποστηρίζουν ότι το κόμμα έχει τελειώσει.

Η δήλωση αυτή έρχεται ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο και στον απόηχο ενός κειμένου σκληρής κριτικής προς τον κ. Κασσελάκη και τους στενούς συνεργάτες του, το οποίο συνυπογράφουν 1.300 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλα δείχνουν πάντως ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ κοντά στο «διαζύγιο»,  με τα μέλη της Ομπρέλας του Ευκλείδη Τσακαλώτου να αποχωρούν. Δεν έχουν από την άλλη ανοίξει τα χαρτιά τους οι «6+6» – η ομάδα που πρόσκειται στην Έφη Αχτσιόγλου.

«Κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε παρέμβασή του στον 105,5 Στο Κόκκινο και στην εκπομπή των Γιώργου Μελιγγώνη και Γιώργου Τραπεζιώτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε επίσης ότι ο αριστερός προοδευτικός κόσμος έχει πολλά χιλιόμετρα να τρέξει, υπογραμμίζοντας ότι «χάσαμε 600.000 πολίτες στην κάλπη και αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον κερδίσουμε».  Όπως είπε ο  ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσημο και είναι στάση ζωής να παλεύουμε για τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα των οποίων εξαϋλώνονται και στη συνέχεια έρχονται και οι υπουργοί και λαϊκίζουν».

Τα Τέμπη και οι Υποκλοπές

Ερωτηθείς για την τραγωδία των Τεμπών αλλά και το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Στέφανος Κασσελάκης διεμήνυεσε ότι η αλήθεια θα λάμψει. Μπορεί οι κυβερνώντες να μας ειρωνεύονται αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα αφήσει να καταρρακώνεται το κράτος δικαίου και η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας.

Σημείωσε επίσης ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό την άρση του απορρήτου για τα στελέχη της ΕΥΠ, προσθέτοντας ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα υπήρχαν πολιτικές παραιτήσεις αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η κουλτούρα.

«Δεν έχουν επιχειρήσει ποτέ στη ζωή τους»

Αναφερόμενος στις αλλαγές που έρχονται στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών, που όπως είπε, «δεν έχουν επιχειρήσει ποτέ στη ζωή τους. Παίρνουν οριζόντια,  αυθαίρετα μέτρα. Δεν υπάρχει καμιά λογική και δεν θέλουν να ακούσουν. Πάνε να πάρουν από τους πολλούς δυσβάσταχτα ποσά ενώ αλλού υπάρχει μεγάλη σπατάλη».

Η Κεντρική Επιτροπή και τι θα κάνει η «Ομπρέλα»

Τα τελευταία 24ωρα υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν τα στελέχη της τάσης «Ομπρέλα», της οποίας ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, να αποχωρούν σήμερα με ηχηρό τρόπο από το κόμμα, μετά το κείμενο – φωτιά των 1.300 μελών. Ωστόσο αποφασίστηκε τελικά να δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και τις σοβαρές διαφωνίες τους για την κατεύθυνση που έχει λάβει το κόμμα. Η απόφαση για συμμετοχή στη συνεδρίαση δεν σημαίνει πάντως δεύτερες σκέψεις. Η αποχώρηση ενδεχομένως να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σε κάθε περίπτωση η Δευτέρα θα είναι μία πολύ διαφορετική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ.