Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν Βούτσης, Σκουρλέτης εντός της ημέρας – Τι θα κάνει η «Ομπρέλα»

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η εξέλιξη έρχεται μετά το κείμενο - φωτιά των 1.300 στελεχών και μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Δύο ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης, αποχωρούν εντός της ημέρας από το κόμμα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η εξέλιξη έρχεται μετά το κείμενο – φωτιά των 1.300 στελεχών και μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Τα τελευταία 24ωρα υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν τα στελέχη της τάσης «Ομπρέλα», της οποίας ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, να αποχωρούν από το κόμμα. Ωστόσο αποφασίστηκε τελικά να δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και τις σοβαρές διαφωνίες τους για την κατεύθυνση που έχει λάβει το κόμμα.

Η απόφαση για συμμετοχή στη συνεδρίαση δεν σημαίνει πάντως δεύτερες σκέψεις. Η αποχώρηση ενδεχομένως να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και σε κάθε περίπτωση, η Δευτέρα θα είναι μία πολύ διαφορετική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα βήμα από το διαζύγιο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν κάνουμε πίσω… θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος», λέει ο Στ. Κασσελάκης

Στ. Κασσελάκης: Δημοψήφισμα για την αποπομπή των 4

Με φόντο τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε ότι ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των Π. Σκουρλέτη, Δ. Βίτσα, Ν. Φίλη και Στ. Τζουμάκα, που «προσέβαλαν βάναυσα όλους μας», όπως ανέφερε.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε πως «εάν η Κ.Ε. αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας».

«Δεν κάνουμε πίσω… θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος»

«Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μην μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας». Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε όσους υποστηρίζουν ότι το κόμμα έχει τελειώσει.

«Κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε παρέμβασή του στον 105,5 Στο Κόκκινο και στην εκπομπή των Γιώργου Μελιγγώνη και Γιώργου Τραπεζιώτη.

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα από τη βάση για τις διαγραφές προτείνει ο Στ. Κασσελάκης εν μέσω αποχωρήσεων