Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Συνάντηση με Τζεντιλόνι στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο το Σύμφωνο Σταθερότητας

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ/AV SERVICE

«Σε θετική κατεύθυνση η πρόταση της Κομισιόν για το Σύμφωνο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται οι επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη στις Βρυξέλλες με επίκεντρο την οικονομία, το Σύμφωνο Σταθερότητας και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Επίτροπο Οικονομίας και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ζήτημα αναδιανομή πόρων «όχι προς όφελος ημετέρων όπως το έχει μετατρέψει η κυβέρνηση», αλλά προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της κοινωνικής συνοχής.

Όσον αφορά στην αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας τόνισε ότι η πρόταση της Κομισιόν είναι σε θετική κατεύθυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ την στηρίζει.

Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης έθεσε την ανάγκη θέσπισης χρηματοδοτικού εργαλείου που θα αφορά στην κάλυψη για ζημιές και απώλειες από φυσικές καταστροφές, τονίζοντας ότι η χώρα μας από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία έχει απώλεια 4% στο ΑΕΠ.

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών και Εσωτερικών υποθέσεων LIBE, κ. Αγιλάρ, με επίκεντρο ασφαλώς τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Στις Βρυξέλλες ο Στέφανος Κασσελάκης – Επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Αργότερα θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, τον πρόεδρο της ομάδας των πρασίνων και τους προέδρους της ευρω-ομάδας της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο.