Skip to main content

ΚΚΕ: Κατέθεσε πρόταση σύστασης Εξεταστικής για τα Τέμπη

EUROKINISSI

«Να εξεταστεί σε βάθος το έγκλημα των Τεμπών στο οποίο έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι»

Τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει όλες τις πτυχές που σχετίζονται με «το έγκλημα των Τεμπών με τους 57 νεκρούς» ζητεί το ΚΚΕ. Το Κομμουνιστικό Κόμμα κατέθεσε σήμερα σχετική πρόταση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας πως «το έγκλημα των Τεμπών  στο οποίο έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι και συγκλόνισε τη χώρα και το λαό μας, επιβάλλεται να εξεταστεί σε βάθος».

Όπως επισημαίνεται από το κόμμα, στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η διερεύνησή του με όλους τους τρόπους ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, σε όλους τους υπεύθυνους, όπου αυτές υπάρχουν.

«Τα αναμφισβήτητα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των άμεσα εμπλεκομένων στο ατύχημα δεν μπορούν να κρύψουν τις βαθύτερες αιτίες που τροφοδοτούν τα εγκλήματα αυτά» σημειώνει το κόμμα και προσθέτει ότι «επανειλημμένα το ΚΚΕ προειδοποιούσε και μέσα στη Βουλή για τους κινδύνους αυτούς από  την πολιτική της απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών που προωθούσε η Ε.Ε.». Σύμφωνα με το ΚΚΕ «είναι στα πλαίσια αυτής ακριβώς της πολιτικής που αυξήθηκαν τα σιδηροδρομικά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια και έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για ‘ένα πιο μεγάλο δυστύχημα που έρχεται’, όπως προειδοποιούσε η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ στον χώρο αυτόν, 20 μόλις μέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών».

«Ο πραγματικός ένοχος πίσω απ’ το δυστύχημα στα Τέμπη, είναι η ίδια η πολιτική της Ε.Ε. για τους σιδηροδρόμους, η πολιτική της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών, την οποία όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την έχουν υλοποιήσει μέχρι κεραίας» υπογραμμίζεται στην πρόταση του κόμματος, στην οποία γίνεται διεξοδική αναφορά στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει, «είναι επιβεβλημένη η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής από την Βουλή για να διερευνηθούν όλες οι πλευρές που σχετίζονται με το έγκλημα των Τεμπών σε συνδυασμό και με την παράλληλη διερεύνηση από την ποινική δικαιοσύνη καθώς και την μήνυση που έχει υποβληθεί από τους συγγενείς των θυμάτων στην οποία περιέχονται σημαντικά στοιχεία».

Το κόμμα σημειώνει τέλος πως «παρά την αρνητική εμπειρία που υπάρχει από το παρελθόν από την λειτουργία αυτών των Εξεταστικών Επιτροπών λόγω του συσχετισμού των δυνάμεων, το ΚΚΕ θα κάνει ότι μπορεί για την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και μέσα από την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής».