Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη: Ποια ζητήματα έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)

Το αίτημα για τις υποκλοπές και η πρόταση αλλαγής του νόμου για το πόθεν έσχες

Τέσσερα ζητήματα έβαλε στο τραπέζι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη: Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες και η «αψιμαχία» για τους απόδημους

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τη διαλεύκανσή της εγκρίνοντας ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ την άρση του απορρήτου προκειμένου να καταθέτουν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ ως μάρτυρες δικαστικές αρχές. Του παρέδωσε μάλιστα τον σχετικό νόμο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Κασσελάκης σε συνέχεια και της επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες στον ΑΣΕΠ, τόνισε την ανάγκη όλοι οι διορισμοί διοικήσεων δημόσιων οργανισμών να γίνονται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ.

Στη συνέχεια απηύθυνε στον πρωθυπουργό πρόταση αλλαγής του νόμου για το πόθεν έσχες, προκειμένου να αφορά «πραγματικές και όχι εικονικές» δηλώσεις, με δημοσίευση όλων των στοιχείων δανείων και όχι μόνο των εκάστοτε ποσών (δηλαδή να περιλαμβάνει όρους χορήγησης και αποπληρωμής, παρατάσεις, αναχρηματοδοτήσεις κλπ).

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης έθεσε το ζήτημα της κατάργησης κάθε υφιστάμενης ασυλίας και όποιας άλλης προνομιακής διάταξης στελεχών τραπεζών, δημοσίων οργανισμών, ταμείων κ.α.

Όπως ανέφεραν οι πηγές της Κουμουνδούρου, οι κ. Μητσοτάκης και Κασσελάκης συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Γάζα και τη Μέση Ανατολή αλλά και για ζητήματα οικονομίας.

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση και εργαζομένους του νοσοκομείου.

Ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την στήριξή του στους εργαζόμενους και τόνισε την ανάγκη να πληρωθούν οι κενές θέσεις, να δοθούν μισθοί αξιοπρέπειας και «να φύγουν τα κόμματα» από τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

naftemporiki.gr