Skip to main content

Π. Μαρινάκης για Γάζα: Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας διά θαλάσσης

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πρόκειται για «μία πολύ μία σύνθετη και δύσκολη διαδικασία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ της διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους συμμάχους της, με τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας διά θαλάσσης». Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως πρόκεται για «μία πολύ μία σύνθετη και δύσκολη διαδικασία» για να προσθέσει πως δεν μπορεί προς το παρόν να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ερωτηθείς για την στάση της Τουρκίας στο Μεσανατολικό και για το κατά πόσο οι πρόσφατες αναφορές του Τούρκου προέδρου μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι «εμείς θέλουμε να διαφυλάξουμε τον διάλογο, αλλά δεν εξαρτάται μόνον από εμάς, πρέπει να δούμε συνέπεια και προσήλωση και από την άλλη πλευρά». «Όλα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση. Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει από τα κυριαρχικά της δικαιώματα» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναγνώρισε παράλληλα πως «υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στο Μεσανατολικό» ωστόσο – όπως είπε – «κανείς, και φαντάζομαι ούτε η Τουρκία, θέλει να ξεφύγει η κατάσταση και να έχουμε επιδείνωση της κρίσης». «Από εκεί και πέρα θα δείξουν τα γεγονότα των επομένων ημερών και εβδομάδων».συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, σημείωσε πως η μάχη κατά των κυκλωμάτων διακινητών είναι διαρκής, ότι οι αρμόδιες αρχές είναι σε επιφυλακή και ότι «οφείλουμε να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τους διακινητές».

«Δεν πρόκειται οι πολίτες να πληρώσουν ενδεχόμενες αυξήσεις στο ρεύμα» – Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την στήριξη των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανσή τους.

«Αυτό που σας είπα και επαναλαμβάνω και σήμερα και προκύπτει από έργα της κυβέρνησης είναι πως όταν υπάρχουν υπέρμετρες αυξήσεις και καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν ποσά που δεν τους αναλογούν η κυβέρνηση είναι παρούσα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει:

«Η ουσία είναι ότι δεν πρόκειται οι πολίτες να πληρώσουν ενδεχόμενες αυξήσεις στο ρεύμα».

naftemporiki.gr