Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη – Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ (φωτογραφίες)

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Τα πρώτα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συνάντηση των δύο ηγετών

Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε το πρωί στο Ισραήλ υπό άκρα μυστικότητα. Όπως έχει ανακοινώσει το γραφείο του πρωθυπουργού, ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα.

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού
Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στην επίσκεψή του ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος για τον λόγο αυτό δεν θα συμμετάσχει σήμερα στο προγραμματισμένο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο.

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Το σημερινό ταξίδι του πρωθυπουργού δεν είχε προαναγγελθεί από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός αρχικά αναμενόταν να μεταβεί στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, αλλά η επίσκεψή του αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε το περασμένο Σάββατο στις εργασίες της Συνόδου του Καΐρου, όπου τόνισε πως «καμία στρατιωτική παρέμβαση δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια βιώσιμη πολιτική λύση».

«Το μήνυμα-κλειδί που πρέπει να στείλουμε σήμερα είναι ότι όλοι καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και θρηνούμε την απώλεια ζωών και το κακό που πλήττει αθώους πολίτες, από τις βιαιότητες στο Ισραήλ και τη Γάζα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι η θέση της Ελλάδας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή σχετικά με το ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας σε συμφωνία όμως με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο και τόνισε πως η συλλογική τιμωρία απαγορεύεται από τους νόμους που διέπουν τους πολέμους.

naftemporiki.gr